Mindenmás

Üzenetünk érkezett, méghozzá egyenesen Ukrajnából – egy hároméves kislány gondolatait mosta partra Szegeden a Tisza

Üzenetünk érkezett, méghozzá egyenesen Ukrajnából – egy hároméves kislány gondolatait mosta partra szenteste Szegeden a Tisza vize.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Szegeden láttam csoportban egy a Napfény Városában élő hölgy közzétett egy bejegyzést, amelyben a már említett nő segítséget kér egy a tegnap este a Tisza-partra mosott, számára ismeretlen nyelven íródott levél lefordításához. Az üzenet egy üvegpalackba volt rejtve és mivel a papír igen vizes volt, a hölgy csak nehezen tudta kiszedni abból.

A kép megosztása után természetesen nagyon sok szegedi sietett a segítségére, így aztán gyorsan kiderült, hogy az üzenet ukrán nyelven íródott és egy hároméves kislánytól érkezett. Az persze jó kérdés, hogy a kislány valóban a szegedieknek címezte-e a kérést, ami így szólt:

„Jó napot kívánok! Szonjának hívnak, de mindenki Nyonyának becéz. 3 éves vagyok és augusztusban Tiszafán pihentem. Aki megtalálja ezt a levelet, erre a címre küldjön ajándékot: 79493 Ukrajna, Lviv-Rudno, Mir utca 26. Sofia Spilnik. Utóirat: várni fogom.”

Egy kis utána járással kiderült, hogy Szonyja vélhetően úgy 600 kilométernyi kocsiútra van Szegedtől. Az viszont igazi meglepetés és egyben egy jó kis rejtély is, – legalábbis földrajzilag – hogy a kislány pontosan mikor és hol is dobhatta a vízbe ezt a kis levelet, ami karácsonyra érkezett meg hozzánk.

Nektek van ötletetek?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb