BUÉK2021Kikapcs

Szeged365 Cinema EXTRA: 3 igazán remek film, karácsony első napjára

Sok tekintetben rendhagyó ez a karácsony, nem jöhetünk és mehetünk kedvünkre, és hát a rokonokkal is kicsit óvatosabban találkozunk. Vannak azonban olyan apró kis csodák – egy-egy ismerős dallam, szép történet – ami mindig melegséget csempész a szívünkbe. Hogy te is átéld ezt az érzést, mutatunk neked három hihetetlenül jó karácsonyi filmet.

KARÁCSONYI LIDÉRCNYOMÁS (1993)

Neked is eleged van a mézes-mázas történetekből? A látnoki rendező, Tim Burton animációs filmje a maga rendhagyó módján mesél el egy különleges történetet. Az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van a fárasztó elfoglaltságból, az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Amikor hírét veszi az elbűvölő Karácsonyvárosnak, megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Ám a legjobb tervbe is hiba csúszhat…

 DIE HARD – DRÁGÁN ADD AZ ÉLETED! (1988)

Nem éppen karácsonyi film, de kétségtelenül az ünnepek alatt játszódik minden idők egyik legjobb akciófilmje. A film, amiben Bruce Willis John McClane hadnagyként megmenti a Nakatomi toronyházat a német terroristáktól, és a házasságának is szerez egy új esélyt. Izgalmas jelenetek, ütős beszólások és az a bizonyos fehér trikó teszik az alkotást must see mozivá.

AZ ÉLET CSODASZÉP (1946)

A film, amely minden karácsonyi összeállítás első helyén szerepel, így természetesen nálunk is. Frank Capra Hollywood hőskorában tette le az asztalra ezt a meseszép történetet, a főszerepben a kor egyik legnagyobb sztárjának számító James Stewarttal. Az élet csodaszép egy öngyilkosságra készülő férfi történetét meséli el, akinek a védőangyala megmutatja, milyen is lenne a világ nélküle. A bő két órás sztori végén pedig szép lassan mi is ráébredünk, hogy mindenki élete tényleg egy igazi csoda.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb