Közélet

Újabb földrengés rázta meg Horvátországot, halálos áldozatok is vannak (frissítve)

A tegnapi földmozgást követően ma 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot a kora délutáni órákban, az MTI információi szerint sérültek is lehetnek. Ezt érezhettük Szegeden és környékén is, hasonlóan más magyarországi településekhez.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt. Andrej Plenkovic horvát kormányfő elindult a helyszínre. A romok eltakarítására katonai alakulatokat is vezényeltek.

A földrengést Magyarországon is lehetett érezni: nem csak Szegeden és környékén, de az ország több pontján is, mint Budapest, Érd, Veszprém, a Balaton, Nagykanizsa vagy Pécs. A Jutarnji című horvát lap Facebook-oldalán tett közzé videót a földrengés okozta pusztításról:

Szintén a Jutarnji.hr című lap készítette az alábbi képeket a földrengés utáni állapotokról:

A You News híradójában is jól láthatóak az összeomlott épületek, a földrengés okozta károk:

A következő videóban konkrétan a földrengés pillanatait láthatjuk:

FRISSÍTVE: TÖBB HALÁLOS ÁLDOZAT IS VAN, KÖZTÜK EGY 12 ÉVES KISGYEREK

Több halálos áldozat is van – erősítette meg a 24sata.hr portálnak pedig Darinko Dumbović, Petrinja polgármestere, aki szerint a természeti katasztrófa miatt egy gyermek, egy 12 éves kislány is életét vesztette. Összedőlt egy óvodaépület is, amelyben azonban nem tartózkodtak gyerekek. A mentésre a hadsereg egységeit is kivezényelték. A Jutarnji List friss információi szerint a városból eddig összesen 20 embert vittek a sisaki kórházba. Kettejük sérülése súlyos.

Forrás: MTI
    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb