Közélet

Müller Cecília: bizakodva tekinthetünk a jövőre

Az elmúlt év a pandémiáról szólt, ugyanakkor az elmúlt napokban bizakodóvá váltunk. Az év utolsó napján amikor visszatekintünk, reményteli bizakodással nézünk a jövőre, ez teljes mértékben megalapozott, hiszen megérkezett hazánkba a hatékony vakcina – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs, mai, egyben ebben az évben utolsó online tájékoztatóján.

Úgy megyünk át a 2021-es évbe, hogy habár a pandémia jelen van, de az új év már úgy indul, hogy rendelkezésre állnak hatékony védőoltások. Ez egy nagyon fontos fegyver a kezünkben – ismertette az országos tisztifőorvos.

Elmondta, hogy a számokból látható, hogy még nem dőlhetünk hátra, 402 ember ugyanis még mindig lélegeztetésre szorul. Szerinte bízni kell a vakcinában, és mindenkit arra ösztönöz, hogy jelentkezzen az oltásra. Kiemelte, hogy immáron nyolcvanezer vakcinával negyvenezer egészségügyi dolgozót tudnak oltani. Eddig már 5110 egészségügyi dolgozó részesült védőoltásban, 21 oltóközpont áll a rendelkezésre – ismertette.

Müller Cecília az év utolsó napján köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek, katonáknak, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, a médiának, hogy a sajtó munkatársai végigkövették a fejleményeket, és köszöni az embereknek, hogy betartották a szabályokat. “A védekezésben résztvevőknek továbbra is erőteljesen zajlik a munkája, a legnagyobb kihívás, ami előttünk áll, a védőoltások beadásának megszervezése” – tette hozzá. 

Forrás: index.hu/origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb