Mindenmás

Győrfi Pál: száz embert kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor

Száz embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője pénteken. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint pedig egy ember meghalt szén-monoxid-mérgezés miatt, Szegeden pedig egy szeméttároló égett, amit tűzijátékok gyújtottak meg.

Győrfi Pál közleménye szerint 2020 utolsó napján 3050 esetük volt a mentőknek. Ebből a fővárosi feladatszám 879 volt.
A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén a mentőegységeket két pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották – írta.

A mostani szilveszteren a szigorítások miatt sokkal kevesebb, de így is kilenc tűzeset történt tűzijáték miatt. Az új év első napján egy ember meghalt szén-monoxid-mérgezés miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Mukics Dániel azt írta: az elmúlt év utolsó napján 125 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 29 tűzesetnél és 58 műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Szegeden egy szeméttároló égett, amit tűzijátékok gyújtottak meg.

Forrás: MTI

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb