Blog

PénzügyesAnyu Blog: 4 tipp, amivel emelheted az életszínvonaladat 2021-ben!

Ne legyen az újévi fogadalmad, hogy ezentúl figyelsz a pénzügyeidre! Miért? Az emberek kb 90%-a valamit megfogad újév alkalmából. Tipikus célok a fogyókúra, az edzés elkezdése, dohányzásról való lemondás. Jártál már januárban edzőteremben? Úgy kell vadászni az öltözőben a helyet, a futógépek csapágyasra hajtva, tömegnyomor. Nyilván idén más a helyzet, de úgy normál állapotban ez a valóság. Aztán eljön a március és mit gondoltok hány százalékuk jár edzeni azoknak, akik újévi fogadalomként kezdték el a dolgot? Ezek a januári ígéretek döntően nem sikeresek, ezért mondom, hogy ne legyen az az újévi fogadalmad, hogy figyelsz a pénzügyeidre. Ahogy a fogyókúránál is, itt is egy válik be hosszú távon: Életmódváltásra van szükséged és ne ez a dátum legyen a motiváló erő. Inkább az, hogy a javaslataimmal rosszabb időket is ki lehet húzni. Idén ugyanis megtapasztaltuk rendesen, hogy a „velem sosem történhet meg” mégiscsak az életünk része.

Mik lehetnek azok, amivel mégis tudod emelni az életszínvonaladat  és nem feltétlenül kell hozzá agyonszorítani a nadrágszárat?

  • KÖSS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST! Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, erre mindenképpen gondolnod kell, mert a nyugdíjunk sorsa egyre egyértelműbben kétséges. Ha ráadásul KATA-s vagy, akkor biztos vagyok benne, hogy nem havi 40 000 Ft-ból szeretnél tengődni nyugdíjasként. Ha nem tudod miért alakul így a nyugdíjad, nézd meg itt: www. penzugyesanyu.hu

Az pedig igazán inspiráló, hogy kiemelkedő hozamokat értek el pl. az új technológiába fektetők, van olyan biztosító, aki 102%-ot ért el az eszközalap indulásától. Azért az elég váu teljesítmény! Persze azért márciusban a Covid elején kaptak egy pofont a részvények, kötvények, de év végére a nyugdíjbiztosítással rendelkezők elégedettek 2020-ban is!

  • KEZDJ EL A GYERMEKEDNEK MEGTAKARÍTANI! Sokan választják a babakötvényt rugalmassága miatt, de érdemes megnézni egyéb megoldásokat is, mert igazán kellemes meglepetések érhetnek. Számtalan megoldás létezik, olvasd el a cikkemet erről is:
  • KÖSS ÉLETBIZTOSÍTÁST! Rengeteg ilyen posztot olvasok: A családunkban/baráti körben egy komoly autóbaleset történt, sajnos anyuka meghalt. Apuka 3 gyerekkel maradt egyedül. Nem tudja fizetni a hitelt. Valaki tud valami méltányról ilyen esetben? Nagyon sajnálja a bank is az ilyen szituációkat, de ezekre nem tudnak megoldást találni. Tudom, szinte elképzelhetetlen, hogy Veled ilyen történhet, de én felelősségemnek érzem, hogy elmondjam, hogy legalább egy balesetre szóló biztosítást köss! Évi 36 000 Ft-ból (havi 3000 Ft) már 15 milliós haláleseti térítést, 30 milliós egészségkárosodást, 10 000 Ft-is kórházi napi térítést és még sok minden mást is kapsz. Természetesen nem csak baleseti eredetű lehet a probléma, de ha ennyit tudsz összesen rászánni, akkor ezt tedd meg! Ha mégis megtörténik az elképzelhetetlen, legalább a hitel ne legyen gond a szeretteidnek!
  • LEGYEN EGY BETEGSÉGEKRE SZÓLÓ BIZTOSÍTÁSOD! Ha picit több pénzt is tudsz szánni magadra, akkor ezt is érdemes fontólóra venned. Egy kisebb baleset is kivehet akár hónapokra is munkából. Jár a táppénz természetesen, de ha tartósan a 40%-kal csökkentett bérből kell az eddigi életszínvonaladat fenntartani, akkor sikerülne?

2020 mindenkinek kőkemény tanulságokat hozott. Tudom, hogy nem szeretnek az emberek a fenti dolgokra gondolni, de mivel idén megtanultuk, hogy a sci-fik a saját valóságunkká válhatnak, a mi felelősségünk is, hogyan döntünk ezután?

Ha úgy érzed, hogy Te ezekre nem tudsz pénzt szánni, akkor 2 tippem van! Kérdezd meg, hogy mennyibe kerül, mert sokszor meglepőek az összegek. A másik pedig, hogy olvasd el a 2 hét múlva megjelenő cikkemet, amiben adok majd pár tippet, hogyan próbálhatod meg a fenti dolgokra kiszorítani a pénzedet!

Dr. Szilágyi-Németh Lilla- PénzügyesAnyu, a Nelson Biztosítási Alkusz Zrt. és a Bankmonitor Partner Kft. független pénzügyi szakértője, Faceboook- PénzügyesAnyu, Instagram:penzugyesanyu Email: [email protected], Telefon: 06-30-799-59-60 www.penzugyesanyu.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb