Mindenmás

Napi pakk, szombat: igazi kirándulóidővel érkezik a hétvége Szegedre

Eddig szépen mutatkozik be 2021: nemcsak pénteken, hanem egész hétvégén, így szombaton is kitart a kirándulóidő Szegeden. Nyújtózkodj egy nagyot, és kezdd el az év első hétvégéjét a Szeged365 legérdekesebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Ábel, Acsád, Ákos, Aszpázia, Bazil, Bazsó, Bertold, Béla, Bodó, Ditmár, Fáni, Fanni, Gergely, Gergő, Gerő, Makár, Odiló, Odisszeusz, Stefánia, Stefi, Vászoly

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 182 éve Louis Daguerre francia fotográfus elkészítette az első fotót a Holdról.
  • 142 éve született Bauer Rudolf olimpiai bajnok diszkoszvető.  1900-ban Párizsban ő lett a magyar atlétika első olimpiai bajnoka. Hajós Alfréd után második magyar sportemberként nyert olimpiai bajnokságot, és Bauer volt a ma is alkalmazott modern fordulásos diszkoszvető mozgás kialakítója.
  • 101 éve látta meg a napvilágot Isaac Asimov orosz származású amerikai író és biokémikus, az Alapítvány-könyvek szerzője.
  • 60 szál gyertyát fúj ma el Todd Haynes forgatókönyvíró, rendező, a Távol a mennyországtól szerzője.
  • 54. születésnapját ünnepli Tia Carrere amerikai énekesnő, modell és színésznő, Az elveszett ereklyék fosztogatói, a Wayne világa és a Két tűz között egzotikus szépségű szereplője.
  • 53 éves lett Christy Turlington szupermodell és Cuba Gooding, Jr. Oscar-díjas amerikai színész. A Fekete vidék sikerét követően feltűnt az Egy becsületbeli ügy, A 99-es alakulat, a Vírus és a Lesz ez még így se! című filmekben. 1996-ban a Jerry Maguire – A nagy hátraarc című romantikus drámával Oscar-díjat nyert legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.
  • 53 éve Christian Barnard végrehajtotta az első olyan szívátültetést, ahol a páciens életben maradt.

NAGYSZERŰ IDŐT HOZ A SZOMBAT

A szombatinál szebb időjárást nehéz lenne elképzelni az év elején: bár hajnalban azért egy kicsit hűvös lesz Szegeden, kicsit később már több órás folyamatos napsütéssel, és enyhe, 10 fok körüli hőmérséklettel nyit majd a hétvége.

TE IS LÁTTAD A VITORLÁSOKAT A TISZÁN?

Vitorlásokon köszöntötték az újévet a Tiszán, a vizes dzsemborit ismét a szegedi hajós, Kipper György szervezte. A Szegedi Vitorlás Kikötő előtt megtartott eseményről az idén kimaradtak a sárkányhajók, a távolságtartási előírásokkal ugyanis nem kompatibilisek a résztvevőket sűrűn egymás mögé ültető vízi eszközök. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb