Közélet

Müller Cecília: kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra

Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra – jelentette be Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai ülésén. Az új szállítmánnyal 39 ezer ember oltására elegendő oltóanyag válik elérhetővé.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra is, hogy hétfőtől 25 oltóponton zajlik az oltások beadása, első körben az egészségügyi dolgozók kerülnek sorra, közülük már 12 ezren hozzájutottak az oltáshoz. Tájékoztatott arról is, hogy hétfőn azokba az intézményekbe is kiszállítják az oltóanyagot, ahonnan korábban jelentkeztek az egészségügyi dolgozók, és még nem kapták meg az oltást. Ezért ők a munkahelyükön oltakozhatnak, miután odaszállítják a vakcinát. 

“Fontos, hogy higgyünk a vakcina hatékonyságában, mert ez fog minket kivezetni a járványos megbetegedésből és ez egy ígéretes lépés a járvány kezelésében” – mondta el az országos tisztifőorvos, majd arra kért, hogy akik oltás felvétele céljából érkeznek egy oltópontra, töltsék ki otthon előre a jelentkezési lapot, ezzel is segítve az oltás tempóját, hiszen minél gyorsabb a folyamat, annál több embert tudnak oltani. 

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az országos tisztifőorvos elmondta, azok is megkaphatják az oltást, akik már átestek a fertőzésen. Ellenjavallat nincs, nyugodtan jelentkezzenek a vakcinainfo.gov.hu oldalon, ugyanakkor a rendelkezésre álló oltásmennyiség miatt előbb azok kerülnek sorra, akik még teljesen védtelenek a fertőzéssel szemben – hangzott el.

Müller Cecília a járványadatokat elemezve arról is szólt, hogy sikeresnek mondható a koronavírus elleni védekezés, mert az aktív fertőzöttek száma 144 804 fő, a gyógyultak száma pedig növekszik, majd kiemelte, hogy az a legfontosabb, hogy minél rövidebb idő alatt minél több embert oltsanak be, és hangsúlyozta, hogy új szakaszba lépett a védekezés, hiszen a védőoltások megérkezésével és a beadásukkal nagy lehetőség áll most az emberek előtt.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb