Mindenmás

Always Hardcore: 86 határsértő, 12 óra alatt Szegeden és környékén

Nem unatkoznak a Csongrád-Csanád megyei határőrök, sőt, az utóbbi napokban igazi őrület van a Szeged környéki határátkelőkön: szerda 17.30 és csütörtök 5.30 között összesen 86 határsértőt tartóztattak fel Szegeden és környékén. Csanádpalotánál egy kisebb fogócska is kialakult: egy román teherautó rakterében lefülelt, 68 fős csoport tagjai a ponyvát kivágva megpróbáltak elfutni, de a rendőrök lesprintelték őket.

Az elmúlt 12 óra “termése”, Szegedről, Röszkéről és Csanádpalotáról:

  • Szeged és Röszke közigazgatási területén 18 fő, ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy török honosságú kamionban 68 határsértőt találtak megbújva a rendőrök szerda este 9 előtt. A csoport tagjai közül többen a raktér ponyváját kivágva megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a közelben elfogták őket. A migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrrel szemben, – aki szintén elhagyta a kamiont – embercsempészés, míg a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

SZERDÁN SEM UNATKOZTAK A HATÁRŐRÖK

24 órával ezelőtt a fenti szám 45 volt, ennyi migránst csíptek el 12 óra alatt Szeged, Röszke, Kübekháza, Kiszombor és Mórahalom területein.

Fotók: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb