Közélet

Napi összefoglaló: február 1-ig maradnak a korlátozások, lövés dördült a Bartók téren

“Február 1-ig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában péntek reggel. Ez azt jelenti marad a kijárási tilalom este 8 után, a maszkviselési kötelezettség és az üzletek nyitva tartására vonatkozó szabályok is. Mindeközben Szegeden délelőtt lövés dördült el a belvárosban, a Bartók téren, a rendőrség 8-9 autóval vonult ki a helyszínre.

KORONAVÍRUS: 2907 ÚJABB ESET AZ ORSZÁGBAN, 207 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

2 907 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 337 743 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 207 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 440 főre emelkedett. A gyógyultak száma 186 449, az aktív fertőzötteké 140 854 fő. 5 297 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 372-en vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN VIKTOR: ÉRVÉNYBEN MARADNAK A KORLÁTOZÁSOK EGÉSZEN FEBRUÁR 1-IG

“Február 1-ig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök közölte: több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottunk be eddig, mint mondta, ő is fel fogja venni a vakcinát.

HOLNAP HAJNALBAN ÉRKEZIK SZENTESRE AZ ORSZÁG ELSŐ TRAM – TRAIN SZERELVÉNYE

2021. január 9-én várhatóan a hajnali órákban érkezik meg Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train első prototípusa. A 37 méter hosszú, hetventonnás, túlméretes szállítmány december 30-án három kamionnal indult Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg Magyarországra.

LÖVÉSEK MIATT RIASZTOTTÁK A RENDŐRSÉGET A BARTÓK TÉRRE

Nagy szabású rendőrségi akció folyik a szegedi Bartók tér melletti Mikszáth Kálmán utcában, olvasói információink alapján lövések miatt riasztották a hatóságot fél 11 körül, a helyszínen jelenleg 8-9 rendőrautó is kint van. A Csongrád-Csanád megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya még nem tudta megerősíteni az akció okait, amint érkezik infó, jövünk vele!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb