Közélet

Operatív törzs: a veszély nem múlt el

A veszély nem múlt el, mondta el az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos, hiszen a vakcina megjelenésével ugyan hatékony eszköz áll a rendelkezésünkre a koronavírus elleni küzdelemben, de időre van szükség a védelem kialakulására és sok idő míg bármilyen enyhítés bekövetkezik.

TOVÁBBRA IS ÉRVÉNYBEN MARAD A MASZKVISELÉSI KÖTELEZETTSÉG, ÉS A KIJÁRÁSI TILALOM IS

A kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok megszegése miatt csütörtökön 362 ember ellen intézkedtek a rendőrök – közölte Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, ahol azt is elmondta: az operatív törzs javaslatára a kormány február 1-jéig meghosszabbítja a hatályban levő védelmi intézkedéseket.

Így érvényben marad a maszkviselési kötelezettség, a kijárási tilalom, illetve a közterületi magatartási szabályokra, valamint az üzletekre és a rendezvénytartásra vonatkozó minden korlátozó rendelkezés. Az alezredes közölte: a november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom alatt eddig 22 560 szabályszegővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A VESZÉLY NEM MÚLT EL

Itthon és a környező országokban is emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, korlátozó intézkedések meghosszabbítására is szükség van. Időre van szükség a védelem kialakulására és sok idő míg bármilyen enyhítés bekövetkezik, a veszély nem múlt el − mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos, majd kihangsúlyozta, hogy új eszköz van a kezünkben, a hatékony és biztonságos oltás, amelyből minden héten újabb adagot kapunk. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy ő is beoltatja magát a koronavírus ellen. 

Az országos tisztifőorvos ismertette a napi járványadatokat. Péntekre újabb 2907 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, elhunyt 115 beteg, kórházban 5297 főt ápolnak, lélegeztetőgépre 372 ember szorul. Egy 37 éves nő volt a koronavírus legfiatalabb áldozata tegnap Magyarországon. Meghalt egy 45 és egy 47 éves beteg is.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb