Közélet

Győrfi Pál: még csak izomfájdalom sincs a karomban

Az elmúlt 48 óra leforgása alatt egy mellékhatást sem tapasztaltam, még csak izomfájdalom sincs a karomban – mesélte el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Borsonline-nak adott interjújában azt, hogyan élte meg a koronavírus elleni oltást, amit hétfőn kapott meg az Üllői úti klinikán.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

“Nagyon örültem, amikor tavaly év végén kiderült, hogy több biztonságos és hatékony vakcina is van, és amikor az oltás eljutott Magyarországra és alkalmazni kezdték, az már valamennyire megkönnyebbülést jelentett. Persze az igazi megkönnyebbülést az jelenti majd, amikor sikerül elérni azt, hogy a lakosság nagyobb része immunissá váljon, de itt még nem tartunk” – mondta el a szakember, majd hozzátette, megható pillanat volt számára, egy érdekes élmény, hogy a váróban csak egészségügyi dolgozók tartózkodtak, hiszen máskor itt a betegek várnak. Győrfi Pál beszámolt arról is, hogy az oltóponton szép rendben ment minden, volt egy adatfelvétel és egy vizsgálat is. A személyzet roppant aranyos volt, jó hangulatban telt az ott töltött idő.

“A szúrás nem fájt, tulajdonképpen nem is éreztem. Mellékhatást az elmúlt 48 óra leforgása alatt egyet sem tapasztaltam, még csak izomfájdalom sincs a karomban az oltás helyén. Szerencsére a mentősök közül egyre többen jelentkeznek az oltásért, ami annak is betudható, hogy aki látott már súlyos koronavírusos betegeket, az azonnal vakcinapártivá válik” – mondta el Győrfi Pál, majd hozzátette, nagyon várja, hogy a felesége – aki nem egészségügyi dolgozó – is megkaphassa az oltást, hogy az egész család fellélegezhessen. 

Forrás: borsonline.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb