Mindenmás

Napi pakk, szombat: még nem érkezik meg a havazás Szegedre, de a tram-train már Csongrád-Csanád megyében van

Ahogy közeledett a hétvége, úgy vált egyre valószínűbbé a havazás Magyarországon, de a térségünkbe még mindig nem érkezik meg a csapadék. Nem úgy a tram-train: a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő villamosvasút ma már beparkol Szentesre. Kavard meg a kávét, és kezdd a hétvégét a Szeged365 legfrissebb infóival!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Marcell, Alesszia, Alexia, Hont, Julián, Juliánusz, Júliusz, Marsall, Szulejka, Zulejka – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 123 éve született Bánky Vilma színésznő, a némafilmek egyik legnagyobb magyar sztárja.
  • 100. születésnapját ünnepli Keleti Ágnes tornásznő, aki összesen 10 olimpiai érmet szerzett. Keleti Ágnes a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője, ötszörös olimpiai bajnok, akit 2004-ben a Nemzet Sportolójává választottak. 
  • 98 éve jött világra Schéner Mihály, Kossuth-díjas festő, grafikus, szobrász, keramikus és bábtervező.
  • 96 éve megszületett Lee Van Cleef színész, A Jó, a Rossz és a Csúf sztárja.
  • 77 éves lett Jimmy Page, a Led Zeppelin együttes gitárosa. 1968-ban alapította meg a Led Zeppelint. 2003-ban a Rolling Stone magazin Minden idők 100 legjobb gitárosának listáján a 9. helyet foglalta el. 2011-ben a Rolling Stone módosította a listát, ezen már a 3. helyre rangsorolták. A Gibson Minden idők 50 legjobb gitárosa listáján a 2. helyet érte el. 2007-ben a Classic Rock magazin a 4. helyre rangsorolta a 100 legvadabb gitárhős listáján. Kétszer iktatták be a Rock and Roll Hall of Fame-be, először a Yardbirds, majd másodszor a Led Zeppelin tagjaként. Róla nevezték el a 44016 Jimmypage nevű kisbolygót.
  • 67. születésnapját ünnepli Dés László, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző.
  • 14 éve Steve Jobs bemutatta az Apple első okostelefonját, az iPhone-t. A bemutató a Macworld konferencián volt. 2007. június 29-én lehetett először megvásárolni.

MÉG MINDIG VÁRNUNK KELL AZ ELSŐ HÓEMBERRE

Hiába esett már az ország több pontján is a hó, úgy tűnik, szombaton nem fogunk még szánkózni Szegeden. Napos, derült, ám igencsak csípős lesz a hétvége első fele, hajnalban jókora köddel.

MA ÉRKEZIK AZ ELSŐ TRAM-TRAIN CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBE

Szentesen parkol le a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train első prototípusa. A 37 méter hosszú, hetventonnás, túlméretes szállítmány december 30-án három kamionnal indult Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb