Mindenmás

Majdnem jól járt a hajléktalan embercsempész: 55 migránst szállított összesen 60-80 millió forintért

Föld alatti alagútrendszeren jutott át Szerbiából Magyarországra 55 szír illegális határátlépő, akiket a gyanúsított Ausztriába akart szállítani. Az utazásért a hajléktalan embercsempész fejenként 3-4,5 ezer eurót kért a migránsoktól. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indított nyomozást a sofőr ellen – írja a police.hu.

A megbízás még tavaly decemberben történt, amikor 55 külföldi állampolgár Szerbiában megbízott egy ismertelen személyt azzal, hogy fejenként 3000-4500 euró közötti összegért szervezze meg a Nyugat-Európába jutásukat. Miután a külföldiek letétbe helyezték az összeget, január 4-én egy föld alatti alagútrendszeren át egy számukra kijelölt segítő személlyel jogellenesen átlépték a szerb-magyar határt, majd gyalog elindultak az ország belseje felé, azután pedig egy földútnál várakoztak.

Forrás: police.hu

Másnap érkezett a teherautóval a sofőr a helyszínre, aki a jármű rakterébe felvette az illegális határátlépőket, akikkel Ausztria felé indult. Nem sokkal később azonban az M5-ös autópályán a rendőrök feltartóztatták a tehergépkocsit, a sofőrt pedig elfogták az utasaival együtt. A sofőr feltehetően hajléktalan életmódot folytat, mert sem bejelentett lakóhellyel, sem pedig tartózkodási hellyel nem rendelkezik. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett a Pest Megyei Főügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése miatt elrendelte a sofőr letartóztatását. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Forrás: police.hu

Nem ismeretlen számunkra sem az eset, Szeged környékén is egyre többször esik meg, hogy migránsokat és embercsempészeket fognak el a rendőrök:

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb