Gasztro

Ledobnál pár kilót az év elején? A Garden Bistro vadonatúj salátái ebben is a cimboráid lesznek

10-ből 9 újévi fogadalom fő témája a “ledobok pár kilót” című örök klasszikus, amely az esetek többségében kudarcba fullad. Az ok egyszerű, mint az egyszeregy: a napi pörgés közepette szinte Mission Impossible olyan ételt vadászni Szegeden, amely alacsony kalóriatartalma ellenére telis-tele van tápanyagokkal és még árban is megfizethető. Amióta a járványhelyzet kötelező bezárásra kárhoztatta a szegedi éttermeket, az év eleji diétázók helyzet még nehezebb lett.

Egészen mostanáig.

A Garden Bistro séfjei fogták magukat és összeállítottak egy olyan vadonatúj saláta-családot, amely az összes fenti kritériumnak megfelel. A hétvégén egy lazac salátát kóstoltunk meg náluk, természetesen szuper biztonságos, érintésmentes házhozszállítással.

VAN BENNE ANYAG

Szponzorált tartalmat olvasol, ahol illik valami jót írni a portékáról, de PR ide vagy oda, ketté állt a fülünk. Van egy romantikája annak, amikor férfiember tesztel salátát, a legfontosabb kritérium rögtön az volt, hogy vajon van-e elég “hús” a zöld összetevőkön. Horváth Norbert étteremvezető minimum 13 deka lazachúsra esküdött, amikor rákérdeztünk, mi fogtuk és leszedtük a salátáról a lazacot és lemértük, 14.4 dekagrammot mutatott a konyhai mérlegünk – szóval, a “lényeg” rész rögtön pipa. Mindez fogyasztás közben is érződik, a Garden újdonságánál nincs olyan érzete az embernek, hogy fél perc után már csak a zöldség marad, a lazac saláta az elejétől a végéig fantasztikus gasztroélményt kínált, amit a pirított tökmag, a pestós majonéz és az aszalt paradicsom triásza valami egészen eszelősen extravagánssá tett. Nem tudjuk megmondani, az utóbbi három közül melyiket volt zseniálisabb ötlet rádobni az ételre, de tény, hogy általuk jóval többnek tűnik a dolog, mint egy normál lazacos saláta.

EGY KIS KALÓRIA-, NOMEG FEHÉRJE-MATEK, DIÉTÁZÓ SZEGED365 OLVASÓKNAK

Az adag nagy és laktató, viszont az összetevőket külön-külön feldobálva egy ingyenes, iOS alapú kalória-kalkulátorba nem jött ki többre, mint 350 kalória, a makrotápanyagokat tekintve pedig közel 30-35 grammra jött ki a fehérjetartalma, amelyhez a belepakolt lazacon kívül a főtt tojás feltét is hozzájárult. Szóval, ha úgy dobnál le pár kilót, hogy a popsi vagy pocak (női és férfi olvasóink ikszeljék be a rájuk vonatkozó tételt) eltüntetése mellett megmentenéd az izomzatod nagy részét, telitalálat a cikkünk főhőse: kevés kalória, magas fehérjetartalom. Persze, ehhez nem árt edzeni is, de a Garden Bistro salátája tökéletes választás gasztro-fronton.

HAVERI ÁRON VISZIK HÁZHOZ A GASZTROÉLMÉNYT

Apropó, a piszkos anyagiak. A lazacos gasztrocsoda ára 1990 Ft. A többi Garden-újdonság saláta (Vicenza-Diego-Totti-Athéna) árfekvésben 1690 – 1790 Ft-os vonalat képviseli, a kínálat csúcsán a grillezett tonhalas-aszalt paradicsommártásos Szenilla trónol, 2190 Ft-ért. Egy picivel drágább, mint rendelni valami – többnyire haszontalan – ebédet a sarki kifőzdéből, de miután beleharaptál, igazi főnyereménynek fogod érezni, ez a saláta a boldog békeidőkben simán egy 2500 – 3000 Ft – os tétel lett volna. Most viszont, mint Jakab Gusztáv tulajdonostól megtudtuk, a járvány okozta gazdasági recesszióhoz igazították az áraikat, hogy minél több szegedi számára elérhető legyen a különleges Garden-élmény.

Ízélmény: 10/10

Ár-érték arány: 10/10

Kinézet: 8/10 (kinézetre is egész jól túlélte a kiszállítást)

Kiszállítás gyorsasága: 10/10

Diszpécser + futár jófej-faktor: 12/10

…és nem azért, mert ez egy szponzorált tartalom. Rendelnél egyet? Kattints IDE vagy hívd a Garden-srácokat a +3670 427 3366 számon! Kipróbálnád csak úgy, fizetés nélkül? Nyugi, nem kell hozzá semmi törvénytelent tenned: irány a Facebook oldalunk, már pörög is a Garden-játék!

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb