Közélet

Napi összefoglaló: leesett a hó Szegeden, kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik

Végre Szegeden is beköszöntött a tél, és leesett az első hó, fehérre varázsolva a város minden zegét – zugát: ezzel egy időben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai hajnali 4 óráig 3 út síkosság-mentesítő tehergépkocsival és 5 járda- és kerékpárút síkosság-mentesítő kisgéppel mentek végig a városon. A hóhelyzet pedig nem akadály abban, hogy az oltási program folytatódjon, az Operatív törzs elmondása alapján ugyanis holnap újabb vakcinaszállítmány érkezik hazánkba.

KORONAVÍRUS: 1419 FŐVEL EMELKEDETT A BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA, ÉS ELHUNYT 77 BETEG

1.419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343.656 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Szegeden és környékén ez a szám 42 fő. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10.725 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 203.972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128.959 főre csökkent. 5.065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

HAVAZÁS KONTRA AUTÓSOK – ÍGY PÖRÖG A SÍKOSSÁG – MENTESÍTÉS SZEGEDEN

Vasárnap este megérkezett a napok óta várt havazás Szegedre, amely izgalmas kihívások elé állítja az autósokat is. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai hajnali 4 óráig 3 út síkosság-mentesítő tehergépkocsival és 5 járda- és kerékpárút síkosság-mentesítő kisgéppel mentek végig a városon – adta hírül a Rádió 88.

SZEGEDEN KÉT, A MEGYÉBEN TOVÁBBI HÁROM SZOCIÁLIS OTTHONBAN OLTOTTAK A HÉTVÉGÉN

Öt Csongrád-Csanád megyei szociális otthonban kezdődött meg a koronavírus elleni oltás a hétvégén – közölte a megyei kormányhivatal. Szegeden kettő, Hódmezővásárhelyen, Csongrádon és Nagymágocson egy-egy intézményben az idős bentlakó gondozottak és a dolgozók kapták meg a vakcinát a hétvégén.

KEDDEN KÉT ÚJ VAKCINASZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZIK, KÖZELEG A RENDVÉDELMI DOLGOZÓK OLTÁSA

Kedden két új vakcinaszállítmány is érkezik az országba, és közeleg a rendvédelmi dolgozók oltása, számolt be róla Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője és Kiss Róbert alezredes az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

JAVÁBAN ZAJLIK A TRAM – TRAIN ÖSSZESZERELÉSE SZENTESEN

Javában zajlik a tram – train összeszerelése Szentesen, adta hírül hivatalos Facebook oldalán Lázár János. “15 éve dolgozunk ezen, 15 éve várok erre a pillanatra”, írta közösségi oldalán az országgyűlési képviselő, ahol fotókkal illusztrálva mutatta be az egyedülálló dízel-villamos hibrid tram-train összeszerelését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb