Mindenmás

Dübörög a domaszéki migráns-biznisz: moldáv embercsempész, szerb határ, szír bevándorlók

A címben feltett kérdés kapcsán, szerintünk nem hangzik jól. Illegális migránsokkal együtt kapták el a moldáv embercsepészt vasárnap hajnalban Domaszék külterületén – a Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

A gyanú szerint az Ausztriában élő gyanúsított megbízásra utazott Magyarországra. Az iránymutatásokat követve a férfi Domaszék külterületére hajtott, ahol vasárnap éjjel 2 óra körül felvette az út mellett várakozó 5 szír személyt. A gyanúsított utasai az ország területére történő belépéshez és ott tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek, mint kiderült nem sokkal korábban juttatták őket Magyarország területére embercsempészek.

A moldáv fickó, miután beszállította a migránsokat, elindult Ausztria irányába, de pechjére bele szaladt egy rendőri ellenőrzésbe, ahol előállították, majd őrizetbe vették. Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt, hogy a férfit egy hónapra tartóztassák le.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb