Szegedi Arcok

Breaking: a szegedi Antoni Dusán kapta a Kiemelt Példamutatás az Életben 2020 országos díját!

A szegedi Antoni Dusán kapta a “Mutass jó példát!” kampány “Kiemelt Példamutatás az Életben 2020” közönségszavazásának díját! Szívből gratulálunk a szegedi jótevőnek, aki csakis a tavalyi évben több, mint 6000 rászoruló családon segített! Köszönjük Nektek, Szeged365 olvasók, hogy a voksolás fináléjában egy emberként álltatok a szegedi jótevő mellé!

ORSZÁGOS PÉLDAKÉP LETT A SZEGEDI JÓTEVŐBŐL

Az év végén lezajlott országos közönségszavazás célja egyszerű, de nagyszerű: kiemelni és bemutatni olyan embereket, akik példaértékű tetteket hajtanak végre másokért. Dusán pont ilyen, 2020-ban egy év alatt közel 6.000 embernek segített. A szegedi vállalkozó barátaival 8 ezer maszkot osztott szét a klinikák között, kétszer is volt olyan akciójuk az idén, melyek során 1000 – 1000 embert lakattak jól, önerőből épített pihenőt a Szegedi Koraszülött Mentőknek, a Covid idején pedig azoknak a klinikáknak, akik segítséget kértek tőlük, hűtőt, élelmet és egyéb kiegészítő eszközöket vittek. 

A szavazás fináléja előtt 2-3 nappal a közismert jótevő a dobogó második helyén állt (amely szintén hatalmas megtiszteltetés), de a szegediek összefogásának köszönhetően, hatalmas hajrával, megérdemelten gyűjtötte össze a legtöbb szavazatot.

Szívből gratulálunk, Dusán! Büszkék vagyunk Rád!

Hatalmas ölelés Nektek, Szeged365 olvasók!

EXKLUZÍV VILLÁMINTERJÚ, RÖGTÖN A KIÉRTESÍTÉST KÖVETŐEN

Dusánt hétfő délután csíptük el telefonon, közvetlenül azt követően, hogy megkapta a “Mutass jó példát” kampányt szervező egyesület levelét, benne a klassz hírrel.

“Nemrég kaptam meg az elnök asszony levelét, még mindig nem tértem magamhoz a megtiszteltetéstől” – mesélte, majd köszönetet mondott minden szegedinek, aki hitt és bízott benne. Elismerően szólt a többi nevezettről, mint mondta, egytől-egyig remek emberek, akik csodálatos dolgokat hajtanak végre. Dusán arra a kérdésünkre, hogy éppen hová siet, nem okozott csalódást (sőt), mint mondta, éppen ahhoz a leukémiával küzdő kisfiúhoz és édesanyjához igyekszik Zsombóra, akiknek – barátaival közösen – egy új tetőszerkezet megépítésével segített, hogy a hideg hónapokban ne kelljen fázniuk a település melletti tanyavilágban.

Máté egyébként csodálatos kisfiú, karácsony előtt mi is beugrottunk a gyógyulóban lévő kis hőshöz:

A szegedi jótevővel készített interjúnkat ide kattintva tudod meghallgatni, természetesen vágatlan formában:

ISMERD MEG KÖZELEBBRŐL A SZEGEDIT, AKIRE MINDANNYIAN BÜSZKÉK LEHETÜNK

Családapa, férj, vállalkozó, jótevő és ízig-vérig szegedi. Bár ezúttal csak egy gyors interjúra volt ideje a gőzerővel dolgozó Antoni Dusánnak, tavasszal egy nagyobb portré keretében mutattuk be cikkünk főhősét. Kattints az alábbi írásunkra, ha szeretnéd jobban is megismerni Dusánt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb