Mindenmás

“Elviszlek, ahová csak akarod” – kisfiút akart az autójába csalogatni egy férfi Szegeden

Egy 50-es férfi próbálta autójába csábítani egy 12 éves szegedi kisfiút, kedd délután 3 körül a Kisteleki Ede utcai buszmegállónál. A fiú szerencsére észnél volt és elszaladt, adta hírül a teljesen megrökönyödött apuka a Facebook oldalán. A posztra a szülőket közelről ismerő olvasóink hívták fel figyelmünket, mivel a Szeged365 szerkesztőségében többen is anyák-apák vagyunk, úgy éreztük, tudnotok kell róla.

Az eredeti poszt (a felhasználó nevét és profilképét, nomeg az egyébként teljesen jogosan kikattanós részt kitakartuk):

Az apa által megosztott poszt szerint a 12 éves fiú a Kisteleki Ede utcai buszmegállóban állt, amikor megállt előtte egy fekete Mercedes kombi és egy 50-es férfi megpróbálta rávenni, hogy szálljon be. A személyleírás alapján a férfi alacsony, ősz hajú – mindezt onnan tudja az apa, hogy az illető még ki is szállt az autóból. “Elviszlek bárhová, ahová akarod” – próbálkozott a férfi, majd – miután a kisfiú nem engedelmeskedett – elhagyta a helyszínt.

“A fiam 12 éves, elégé megviselte” – írja az apa, aki szerint a szerencsén és azon múlott a dolog, hogy rengetegszer beszélgettek a családban arról, mi a teendő ilyen esetben.

“Járjatok nyitott szemmel!” – írja, amit nem győzünk kihangsúlyozni. Ha hasonlót tapasztaltok, kérjük, azonnal értesítsétek a rendőrséget a 112-es, a nap 24 órájában hívható segélyhívó számon.

A tegnap délutáni eset helyszíne: a Rókusi körút – Kisteleki Ede utca találkozásánál lévő megálló. Fotó: Google Streetview

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb