- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Koronavírus: 105 új fertőzött Szegeden és környékén, 1.358 az országban

- Hirdetés -

Magyarország kontra koronavírus, a mérkőzés állása, szerda reggel: 1.358 új esetet regisztráltak az országban, ebből 105 jutott Csongrád-Csanád megyére. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10.948 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 215.453 fő, az aktív fertőzötteké 119.309. 4.870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen.  

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, országosan: 345.710 fő 

Aktív fertőzöttek száma: 119.309 fő 

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében: 15.882 fő

Elhunytak száma: 10.948 fő

Gyógyultak száma: 215.453 fő

KEDD ESTIG KÖZEL 87 EZER MAGYART OLTOTTAK BE

Kedd estig összesen már 86 929 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint  idősotthonban lakók és dolgozók. Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesen közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.  Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

AKCIÓBAN A CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL: ELKEZDIK A GYERMEKVÉDELEMBEN DOLGOZÓK TESZTELÉSÉT IS

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre – tudtuk meg a Koronavírus Sajtóközpont szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. 

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb