Közélet

Napi trash(metál): a jövő héten végre kiürítik a szegedi sárga kukákat

Rengetegen írtatok a héten “sárgakuka” ügyben, amelyek tartalma – annak dacára, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodás két hetente szokta elszállítani – ezúttal egy kicsit a nyakunkon maradt. Rákérdeztünk az illetékeseknél, a jövő héten megoldódik a dolog, hétfőn elkezdik begyűjteni őket.

Az önkormányzat és a szegedi Fidesz természetesen teljesen másképp látja a Sárgakuka Gate – et:

  • …a városvezetés azt mondja, a probléma oka annyi, hogy 2020. az 53. héttel zárult, és csak páratlan heteken ürítik a sárga kukákat. A fentiek miatt január első hetében nem ismételték meg a gyűjtést, mert így felborult volna a kéthetenkénti, páratlan héten történő szállítás menetrendje.
  • …a szegedi Fidesz viszont azt írja a hozzánk eljuttatott közleményében, hogy be kellett volna tenni egy pótszállítást, tekintettel arra, hogy “Szeged lakói hozzászoktak és ki is fizették, hogy szelektív hulladékként keletkező szemetüket kéthetente elszállítsák.”

Szóval, az egyik megoldás az lett volna, hogy a helyzetre való tekintettel betesznek egy extra hetet (magyarán három héten át folyamatosan lett volna szállítás), a másik pedig, hogy spórolnak és kihagynak egy hetet, a szemét pedig a nyakunkon marad egy kicsit. Az utóbbi valósult meg, speciel ez volt az olcsóbb megoldás. Mit gondolsz, hogy kellett volna csinálni?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb