Közélet

Napi összefoglaló: 60 új fertőzött a megyénkben, a Pfizer nem győzi az oltóanyag-gyártást, ezért korlátozza az Európába szállítandó vakcinák mennyiségét

Eseménydúsan indult a hétvége: ezer felett a napi országos, koronavírusos esetszám, megyénkben 60 új fertőzöttet regisztráltak. Nem győzi a gyártást a Pfizer, korlátozzák az európai vakcinaszállítást. A hétvégén is folytatódik Csongrád-Csanád megyében a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban és tavasztól csak vakcinaútlevéllel utazhatunk repülővel. Érvénybe lépett a hajléktalanokat védő vörös kód és egy ízig-vérig szegedi fotóriporttal is készültünk mára.

1 438 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 60 A MEGYÉNKBEN

Megjöttek a napi koronavírus adatok: 1 438 új esetet regisztráltak az országban, ezzel 350 587 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, ebből 60 jutott Csongrád-Csanád megyére.

BŐVÍTENE A PFIZER, NEM GYŐZI A VAKCINÁK GYÁRTÁSÁT

Átmenetileg korlátozza az Európába szállítandó vakcinák mennyiségét a Pfizer, amíg gyártási kapacitásukat nem tudják bővíteni, így megyénkbe is kevesebb jut az oltóanyagból.

FOLYTATÓDIK AZ OLTÁS AZ IDŐSOTTHONOKBAN

Az oltási tervnek megfelelően ezen a hétvégén is folytatódik a koronavírus elleni védőoltások beadása az idősotthonokban. Ezúttal tizenkilenc intézmény több mint harminc telephelyén, mintegy 3400-an kapják meg a Moderna-védőoltást, előzetes jelentkezések alapján.

TAVASZTÓL JÖN A VAKCINAÚTLEVÉL?

Márciustó már megkezdik a nagyobb nemzetközi légitársaságok a Covid–19 elleni oltottság igazolására szolgáló Travel Pass digitális egészségügyi rendszer alkalmazását.

A CUDAR HIDEG MIATT ÉRVÉNYBE LÉP A HAJLÉKTALANOKAT VÉDŐ VÖRÖS KÓD

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a várható nagy hidegre tekintettel elrendelte a hajléktalan emberek életét védő úgynevezett vörös kód kiadását. Az intézkedés azt jelenti, hogy a riasztás alatt a szociális bentlakásos intézmények kötelesek fogadni minden olyan a hideg miatt veszélyeztetett embert, akiket a regionális diszpécserszolgálatok hozzájuk irányítanak.

JANUÁRBAN IS GYÖNYÖRŰ A SZEGEDI TISZA-PART

Nem jött be 10-ből 9 meteorológus jóslata: elmaradt a -10 fok, bár meleg nincs, de sapka-sál kíséretében egész klassz kis kirándulóidőt kaptunk 2021. harmadik hétvégéjére. Ez megihlette Török Kornélt, a Szeged365 fotósát is, így mára hozunk nektek egy kis téli ízelítőt, a Tisza meseszép partjáról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb