Mindenmás

Újabb katonákkal bővült Csongrád-Csanád megye

Újabb katonák tettek honvédesküt január közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. A járványügyi szabályok betartása érdekében csökkentett létszámmal megtartott alapkiképzés végén azok az altiszt és legénységi állományú katonák tettek esküt, akik felkészítésüket december elején kezdték meg Hódmezővásárhelyen – írja a honvedelem.hu.

A hathetes kiképzésre érkezők sikeresen teljesítették az alaki, az egészségügyi, a híradó, a katonai tereptan és a lövészet mellett a harcászati és műszaki foglalkozásokat is. A rendezvényen Vadász Péter alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott törzsfőnökhelyettese a dandár parancsnoksága nevében is gratulált az alapkiképzést sikeresen teljesítőknek:

„Nagy munka áll önök mögött, de még nagy munka áll önök előtt is, hiszen alegységeiknél már nagyon várják mindannyiukat. Az esküjüket követően önök most egy nagy család részesei lettek. Illeszkedjenek be a Magyar Honvédség kötelékébe és továbbra is segítsék egymást és erősítsék tovább a bajtársi szellemet” – hangsúlyozta a törzsfőnökhelyettes.

Forrás: honvedelem.hu/Fotó: Tisza Zoltán

Az eskütételt követően Vadász Péter alezredes elismerő oklevelet adott át az alapkiképzésen legjobb eredményeket teljesítő katonáknak és a legjobb kiképzőnek. Az alapkiképzést sikeresen teljesítők hamarosan saját alakulatuknál, eredeti beosztásukban kezdik meg katonai pályafutásukat.

Forrás: honvedelem.hu/Fotó: Tisza Zoltán

Múlt héten sajnos szomorúbb infókkal jöttünk:

Forrás: honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb