Mindenmás

Padlógázzal betyárkodás vezethetett a vasárnap esti balesethez a Huszár Mátyás rakparton (olvasói fotók és beszámolók)

Megvan még a vasárnap esti, pár centi híján a Tiszában kikötő Audi A7? Az eset után valóságos komment-cunamit kaptunk, három olvasónk pedig a helyszínen látottakat is megírta. Az előzetes találgatásokkal ellentétesen driftelésről szó sem volt, egy hatalmas gázfröccsről viszont úgy fest, annál inkább – íme a helyszíni beszámolók, megspékelve újabb fotókkal!

A 2021-ES JANUÁR BEMUTATJA: NÉMET LUXUSAUTÓ, CSÚSZÓS ÚT, RAKPART, SZALAGKORLÁT, LÉPCSŐK

A felsorolás végéről hála az égnek lemaradt a Tisza, a megbokrosodott Audit megfogta az autó által legyalult szalagkorlát. Az eset délután 6 és 7 között történt, Csaba nevű olvasónknak hála fotóink is vannak a folyó előtt pár centivel megállított autóról:

A legfontosabb: az autóban ülők közül senki sem sérült meg, a ledózerolt szalagkorlát és az autó kiszakadt első kereke pedig pótolható, bár méreg drága tétel.

NEM VOLT DRIFTELÉS

…némi vagánykodás annál inkább, mesélte Peti nevű olvasónk, akivel telefonon beszéltünk hétfő délelőtt. A történteket elmesélő szegedi fiatalember épp a Roosevelt Téri Halászcsárda magasságában sétált, amikor egy hatalmas “mordulásra” kapta fel a fejét, olyasmire, mint amikor valaki nagyon kövér gázt ad egy nagyobb blokkal szerelt autónak. “Irtózatosan felbőgött a motor, jött egy-két tompa puffanás, majd az A7-es már a lépcsőkön is volt” – magyarázta Peti, aki szerint egy századmásodperc alatt történt meg a baj. Az olvasónknak úgy tűnt, egy nagyon kövér padlógáz vezethetett oda, hogy a sofőr elveszítette a kontrollt. A puffanások kapcsán arra tippelt, hogy a fekete sportlimuzin nekicsapódhatott egy-két szembe jövő autónak is, ezt az információt azonban a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya nem erősítette meg.

“Adott egy kövér gázt és elszállt” – írta Facebook üzenetében Tamás, aki szintén fentről, a Móra Ferenc Múzeum és a halászcsárda közötti sétányról csípte el a dolgot. “Először nagyon megijedtem, hogy tragédia történik, amikor azonban az eset után pár másodperccel már hangos anyázást hallottam az autó irányából, tudtam, nagy baj nem lehet” – zárta beszámolóját a kutyáját sétáltató olvasónk.

Az egyik, szintén a helyszínen lévő kommentelőnk azt írta, hatalmas szerencséje volt az autósnak, hogy nem a híd pillérei felé lódult meg a két tonnás limuzin, annak nagyon rossz vége lehetett volna. A helyszínen a baleset pillanatait követően elautózó Angéla azt írta, hogy a szent lélek tartotta az autót, a Tiszában történő landolás egy hajszálon múlott.

DARUVAL EMELTÉK KI A KOCSIT

Az autót egyébként este 9 után sikerült daruval kiemelni a rakpart lépcsőiről, a nagy értékű Audiban komoly károk keletkeztek: kitört az első tengelye, kiszakadt a bal első kereke, továbbá a komplett orrész odalett. A szalagkorlátban okozott kár mértéke kapcsán felhívtuk Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatóját, aki szerint 200 ezer forint környékén mozoghat a letarolt korlát és a kidöntött oszlop értéke.

Hálás köszönet a fotókért és az élménybeszámolókért Nektek, a Szeged365.hu olvasóinak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb