Mindenmás

Egy sűrű hétvége a környéken: lángoló autó Vásárhelyen, életet mentő szén-monoxid érzékelő Szegeden

Meglepően mozgalmas hétvégét zárt a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság, lángoló autótól veszélyes anyagokat szállító teherautó balesetén át életmentő szén-monoxid érzékelőig minden volt. Íme az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései Szegedről és környékéről!

ÉLETET MENTETT A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ

Jelzett és ezzel életet mentett a szén-monoxid-érzékelő pénteken Szegeden. A Baktói utcába riasztották a szegedi tűzoltókat, a speciális mérőműszerek is kimutatták a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt a ház helyiségeiben. A jelzőkészüléknek köszönhetően a lakók nem sérültek meg. 

KIGYULLADT EGY KOCSI VÁSÁRHELYEN

Lángolt egy személyautó szombaton Hódmezővásárhelyen. A város tűzoltói fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. 

DUPLA BALESET AZ M5-ÖSÖN

Két baleset is történt szombaton, az M5-ös autópályán. Személyautót szállított az a tréler, amely szombaton délelőtt borult fel a Szeged felé tartó pályatesten, Kistelek közelében.  A mentéshez a szegedi és a kisteleki hivatásos egységeket riasztotta a főügyelet. Az egységek teljes útlezárás mellett áramtalanították a járműveket, és megszüntették a forgalmi akadályt. Senki sem sérült meg. A baleset miatt feltorlódott kamionsorba hajtott bele egy másik kamion, ebben a balesetben két ember sérült meg. A jármű veszélyes anyagot szállított, ezért a főügyelet a helyszínre irányította a katasztrófavédelmi mobil labor szakembereit is. 

A LERAKÓDOTT KOROM OKOZOTT RIADALMAT MAKÓN

A lerakódott korom izzott és füstölt egy családi ház kéményében vasárnap Makón. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó részeket, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet. Senki sem sérült meg. 

ÁROKBA CSÚSZOTT EGY AUTÓ VASÁRNAP

Árokba csúszott egy személyautó vasárnap délelőtt Szentes és Fábiánsebestyén között, a 4642-es úton. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a sofőrt a mentők kórházba szállították.  

A TÉLI KIKÖTŐNÉL KARAMBOLOZTAK

Két személyautó ütközött vasárnap délután szegeden, a Téli kikötő úton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. Összesen öten utaztak a járművekben, egy gyermek megsérült. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb