Közélet

Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és kiemelkedő stratégiai partnere, a Szegedi Tudományegyetem, szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzék tevékenységeiket a megye lakosságának érdekében. Céljuk, hogy szakmai gyakorlóhely biztosításával a vidékfejlesztési szakemberképzésben résztvevők testközelből szerezhessenek tapasztalatot.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A szakmai gyakorlat jó alkalom arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a megyei önkormányzat szervezeti és szakmai felépítésével, valós körülmények között készüljenek későbbi munkájukra, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a vidékfejlesztési munka gyakorlatából. Céljuk, hogy a gyakorlati idő során olyan fontos szakmai feladatokba tudják bevonni az egyetemistákat, amelyek előkészítésével, kidolgozásával, majd azok szakdolgozatban történő részletes kifejtésével, felhasználásával számukra is hasznossá válik.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A megállapodás a hallgatók érdekét szolgálja, hiszen a közös együttműködés alapja annak a célnak a megvalósítása, hogy az Egyetem hallgatói valós szakmai körülmények között szerezzenek – a már megszerzett elméleti tudásukhoz – olyan gyakorlatot, melyet a későbbi munkájuk során használni tudnak. Mind a Szegedi Tudományegyetem, mind a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az együttműködéstől azt várja, hogy a vidékfejlesztési szakképzésben résztvevő hallgatók olyan szakmai gyakorlatot szerezzenek, mely a megye egészének, illetve az ország vidékfejlesztésének is hasznára válik.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb