Kikapcs

Pécsen tarthatják meg az első vidéki melegfelvonulást

Vidéki LMBTQ-programok támogatására hirdetett adománygyűjtést a Budapest Pride – írja a Magyar Nemzet. A portál szerint a fővárosi melegfelvonulás szervezői azt szeretnék, hogy a vidéken élő szexuális kisebbségek is láthatóak legyenek, és például a pécsi LMBTQ-közösségnek is kijusson a fesztiválból. 

712 EZER FORINT GYŰLT ÖSSZE

Budapest Pride a közösségi médiában hirdette meg akcióját, melynek apropója az volt, hogy szerintük az LMBTQ közösség vidéki tagjai egyre rosszabb helyzetben vannak, mivel nekik elszigetelten, támogató közeg nélkül kell átélni ezt a vészterhes időszakot. A kampányban – mely az Adjuk össze oldalán futott egy hónapon keresztül – 712.000 forint gyűlt össze a 2021-es vidéki programok megvalósítására. Pécsen tavaly már megszervezték a meleg büszkeség felvonulását, de a rendezvény elmaradt – a koronavírus megjelenése miatt a szervezők lefújták az eseményt.

TAVALY SZEGEDEN IS SZÓBA KERÜLT A MELEGFELVONULÁS TÉMÁJA

Tavaly ötlet szinten, de szóba került egy szegedi melegfelvonulás is, a téma a Pécs Pride-ot szervező LMBTQ+ szervezet, a Diverse Youth Network Facebook-oldalán 2020. februárjában megosztott kérdőívből indult ki. A dokumentum egy lehetséges szegedi Pride ötletét firtatta, az online kutatás célja az volt, hogy visszajelzést kapjanak a szegedi közösség tagjaitól, hogy lenne – e igény egy felvonulásra a Napfény Városában.

A dologból végül, a szervezés alatt lévő pécsi eseménnyel együtt semmi sem lett, a koronavírus keresztül húzta a szervezők számításait.

Forrás: Magyar Nemzet, fotók: Budapest Pride

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb