- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Tűz ütött ki a világ legnagyobb vakcinagyártójánál Indiában

- Hirdetés -

Tűz ütött ki csütörtökön a világ legnagyobb vakcinagyártó intézetében Indiában, de nem érintette az ott tárolt, koronavírus elleni vakcinakészleteket, és nem lesz hatással az oltóanyagok gyártására sem – olvasható az Index cikkében.

MTI/AP/Rafik Makbúl

A kelet-indiai Pune városban lévő Indiai Szérumintézetben (SII) keletkezett a tűz, a helyi média felvételein jól látható az épület felett gomolygó füstfelhő. A híradások szerint az oltásokat előállító üzemtől távol lévő, épülő létesítményben csaptak fel a lángok.

Fotó: Rafik Makbúl / MTI / AP

Az SII a világ legnagyobb vakcinagyártó intézete. Jelenleg az Oxfordi Egyetem és az cambridge-i AstraZeneca vállalat által fejlesztett és Indiában engedélyeztetett vakcinákat gyártják ott India és más térségbeli országok számára, de az intézet az amerikai Novavax oltóanyagának előállítására is felkészült. Az AstraZenecával kötött megállapodás alapján az SII egymilliárd dózis koronavírus elleni vakcinát gyárt le Indiának és más fejlődő országoknak. Indiának egyébként van saját, már ugyancsak engedélyezett oltóanyaga: a Covaxint a Bharat Biotech vállalat fejlesztette ki – írja az Index.

Forrás: index.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb