- Hirdetés -
- Hirdetés -
Mindenmás

A sofőr figyelmetlensége okozta az M5-ösön történt lengyel busztragédiát

- Hirdetés -

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök azzal a sofőrrel szemben, aki halálos közúti balesetet okozott tavaly augusztusban az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza térségében.

LENGYEL BUSZTRAGÉDIA AZ M5-ÖSÖN, AUGUSZTUSBAN: EGY EMBER MEGHALT, 34 MEGSÉRÜLT

Meghalt egy 35 éves férfi, további 44-en pedig megsérültek az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, amikor egy külföldi utasszállító autóbusz árokba borult augusztus 9-én reggel.

A balesetet szenvedett jármű lengyel turistabusz volt.

A helyszíni szemle adatai szerint a Szeged felől Budapest irányába haladó, lengyel turistákat szállító autóbusz a sztráda 115.450-es méterénél nem követte az út vonalvezetését, letért az útról és árokba borult. A balesetben a buszvezető, a váltósofőr és 44 utas is megsérült.

EMBERI MULASZTÁS OKOZTA A BALESETET

Az eset körülményeinek vizsgálata során a rendőrök azt állapították meg, hogy a balesetet emberi mulasztás okozta, figyelmetlen volt ugyanis a sofőr. A jelenleg szabadlábon védekező 65 éves gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Fotók: 24.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb