Mindenmás

Öt hónapig élt apartmanokban egy Békés megyei fickó, senkinek sem fizetett

Letartóztattak egy többszörösen büntetett előéletű, hajléktalan férfit, aki az elmúlt öt hónapban országszerte több vendégházból is fizetés nélkül távozott, és nem egyszer a szobákban elhelyezett tárgyakat is ellopta – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közleményből egészen csinos kis sztori kerekedik ki:

  • A 28 éves férfi tavaly szeptember végén szabadult az egyik büntetés-végrehajtási intézetből, munkával, állandó jövedelemmel nem rendelkezett, a lakhatása sem volt megoldott.
  • A szabadulását követő másnaptól egészen idén január elejéig különféle vendégházakban foglalt szobát, jellemzően egy-két éjszakára.
  • Természetesen egyikért sem fizetett egy fillért sem.
  • Sőt, az esetek többségében még szuvenírt is vitt magával: televíziót, hosszabbítót, ágyneműt, törülközőt – ezeket eladta, gyakorlatilag a tárgyak értékesítéséből tartotta fenn magát.
  • A Békés megyei delikvens így az elmúlt 5 hónapban többek között Dömsödön, Szentendrén, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Füzesgyarmaton, Nagykanizsán, Kamuton, Gyomaendrődön, Békéscsabán és Gyulán is “üdült.”
        
    A 28 éves elkövető a földrajzi közelség dacára elkerülte a Napfény Városát, amely előtt értetlenül állunk: Szeged százszorta több élményt rejt, mint Kamut vagy Gyomaendrőd, viszont tekintve, hogy a delikvens nem fizetett, sőt, még lopott is, ezen inkább nem bánkódunk (sőt). A Békéscsabai Járásbíróság a terhelt letartóztatását egy hónapra elrendelte – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében. A férfi a csalásokkal és a lopásokkal 12 sértettnek összesen több mint 650 ezer forint kárt okozott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb