Mindenmás

Szén-monoxid mérgezés gyanújával vittek kórházba két embert Domaszékről

Szén-monoxid mérgezés gyanújával vittek kórházba két embert hétfőn este egy domaszéki családi házból – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztályától. Mozgalmasan indult január utolsó hete, tegnap összesen négy műszaki mentést végeztek a megyei egységek.

SZÉN-MONOXID MÉRGEZÉS DOMASZÉKEN

Egy domaszéki családi házból vittek a szegedi kórházba két embert hétfő este, szén-monoxid mérgezés gyanújával. A segélyhívást követően a szegedi tűzoltók érkeztek a helyszínre. A mérőműszerek a fürdőszobai vízmelegítő közelében mutatták a legmagasabb értékeket. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében két berendezést is lekapcsoltak a hálózatról. 

DUPLA BALESET A CSÚSZÓS ÚTON

Két balesettel indult a hét első napja Csongrád-Csanád megyében. A csúszós, havas úton az út menti fának csapódott egy személyautó Baksnál, az Ópusztaszeri úton. A műszaki mentést a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el, a sofőr megsérült. Pár perccel később Hódmezővásárhelyről érkezett a bejelentés. A 47-esen, Szeged felé árokba csapódott és felborult egy autó. A mentéshez a hódmezővásárhelyi hivatásos egységet riasztotta a főügyelet. Az autó A gépjármű vezetőjét kórházba szállították. 

KETTÉHASADT GYÜMÖLCSFA, SZENTESEN

Kettéhasadt egy nagy méretű gyümölcsfa Szentesen, a Temető utcában. Az ágak a gyalogosok forgalmát is veszélyeztették, akik a tűzoltók segítségét kérték. A szentesi egység motoros láncfűrész segítségével végezte el a műszaki mentést, a gyors beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt. Szegeden pedig a közút biztonságát veszélyeztette egy kidőlt fa a Szabadsajtó utcában. A szegedi egységek végezték el a műszaki mentést, a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb