- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Operatív törzs: vasárnap érkezik még egy Moderna vakcinaszállítmány

- Hirdetés -

Vasárnap érkezik még egy Moderna vakcinaszállítmány, amelyből az egészségügyi dolgozók oltásának pár napon belüli lezárását követően az idősotthonokban és szociális intézményekben folytatódik a jelenleginél nagyobb intenzitással az oltás – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos, az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

- Hirdetés -

NÖVELIK AZ OLTÁS INTENZITÁSÁT AZ IDŐSOTTHONOKBAN

- Hirdetés -

Tovább kell lépni, az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, és intenzívebbé válik az oltások beadása az idősotthonokban, szociális intézményekben – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Az országos tisztifőorvos arra kérte azokat az egészségügyi dolgozókat, akik még nem oltatták be magukat, “igyekezzenek”, éljenek a vakcinabeadás lehetőségével, mert az oltást azoknak is biztosítani kell, akik egészségi állapotukból, életkorukból adódóan a magas kockázati csoportba tartoznak.

Müller Cecília kiemelte: eddig hét Pfizer- és egy Moderna-szállítmánnyal 201 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett Magyarországra, és vasárnapra várnak még egy Moderna-szállítmányt. Ebből a mennyiségből 152 704-en kapták meg az első védőoltást, míg 17 772-en már a másodikat is, ők 7-10 napon belül teljes védettséget élveznek – mondta Müller Cecília.

SCHANDA: MÁR MINTEGY 5200 EGYETEMI HALLGATÓ, KÖZTÜK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI, VETTEK RÉSZT A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉSBEN

Eddig mintegy 5200, jellemzően orvos- és egészségtudományi egyetemi hallgató vett részt a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Az államtitkár tájékoztatása szerint a hallgatók kivették a részüket a pedagógusok és a kormányhivatali dolgozók decemberi országos szűréséből, januárban pedig szintén a pedagógusok, illetve a szociális dolgozók szűrésében segítettek.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hivatalos Facebook oldala

Schanda Tamás elmondta, az orvos és egészségtudományi egyetemek közül a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói láttak el egészségügyi feladatokat. A Corvinus Egyetem, a Műegyetem, az ELTE, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói pedig az egyéb adminisztratív és támogató – akár sofőri – feladatokból vették ki a részüket hozzájárulva a vírus elleni védekezéshez.

Fotó: Török Kornél – Szeged365.hu

Csaknem ezer fiatal 64 különböző kórházban dolgozik vagy dolgozott, őket ezekre a helyszínekre kirendelték a kormányhivatalok – tette hozzá. Kiemelte, sok százan dolgoztak és dolgoznak most is önkéntesen az orvosegyetemi klinikákon, az Országos Mentőszolgálat kötelékében pedig 17 757 műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2200 fiatal.

A GYÖNGYÖSI KÓRHÁZ VIZSGÁLJA HIESZ GYÖRGY JOGOSULATLAN BEOLTÁSÁT

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot rendelt el azért, mert Hiesz György, a város polgármestere jogosulatlanul jutott koronavírus elleni védőoltáshoz a kórházban – közölte Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 135 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök – mondta el az alezredes. Hozzátette, a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 21 656 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt. A maszkviseléssel kapcsolatos keddi intézkedések közül 112 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt: 29 embert figyelmeztettek, 37 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 46 szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb