Mindenmás

Horrorkaravánok Szeged környékén: kilenc túlsúlyos szerelvényt kapcsoltak le az M43-ason

Egy hét alatt kilenc külföldi sofőrrel szemben intézkedtek a Csongrád-Csanád megyei rendőrök az M43-as autópályán, mert túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedtek. A tengelysúlyméréseket követően a járőrök összesen kétszázhetvenezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrökkel szemben.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2021. január 18. és 24. között ellenőrizték a járművezetőket. Ennek során kilenc túlterhelt járműszerelvényt szűrtek ki a forgalomból az egyenruhások. A tengelysúlyméréseket követően a járőrök összesen kétszázhetvenezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrökkel szemben, valamint intézkedtek a vontatott járművek túlsúlyának megszüntetésére is.

A megengedett legnagyobb össztömeget túllépő járművek a szerkezeti sérülés lehetősége miatt balesetveszélyessé válhatnak, ezenkívül nehezebben is lehet őket irányítani. Ezért a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a túlsúlyos trélerek kiszűrésére a közlekedés biztonsága érdekében.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb