Közélet

Operatív törzs: végeztek az egészségügyi dolgozók oltásával

Lezárult az egészségügyi dolgozók oltása, mától a bentlakásos szociális intézményekben és az idősotthonokban folytatódik az oltási program – jelentette be Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol beszámoltak a Kormányinfón elhangzottakról is, miszerint március 1-ig biztosan nem lesz enyhítés.

A MAI NAPPAL KEZDETÉT VETTE A BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYEKBEN ÉLŐK NÉGY NAPOS OLTÁSI PROGRAMJA

Galgóczi Ágnes arról is beszámolt, hogy az idősek oltási kampányában összesen 1845 intézmény vesz részt, többségük idősotthon, de vannak közöttük pszichiátriák is. Eddig összesen 10 ezer idősotthonban lakót és dolgozót oltottak már be, de a következő napokban ez a szám a sokszorosára nőhet – jelentette ki az osztályvezető. Összesen 143 oltócsapat több, mint 220 intézményt céloz meg, a mai napon már 13 ezer személyt oltanak be.

Galgóczi Ágnes ismertette, hogy eddig 161 215 fő kapott oltást, közülük 26 293 fő már a második oltását is megkapta – tette hozzá.

Fotó: portfolio.hu

AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN 180 EMBER ELLEN INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK

Kiss Róbert rendőr alezredes az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseiről szóló beszámolójában megemlítette, hogy a maszkviselés szabályainak megszegése miatt 180 ember ellen intézkedtek a rendőrök. Ebből 32 esetben szabtak ki helyszíni bírságot. A tömegközlekedési eszközökön 5 emberrel, a kereskedelmi és a vendéglátóipari egységekben 17 személlyel szemben kellett a maszkszabályok megsértése miatt intézkedni. 

Fotó: koronavirus.gov.hu

A kijárási tilalom és a közterületi gyülekezési szabályok megsértése miatt 337 személyt marasztaltak el. A tranzitszabályok megsértése miatt 66 átutazóval szemben léptek fel. Az elmúlt 24 órában a járőrök 8123 hatósági házi karantént ellenőriztek a helyszínen. A járványügyi elkülönítést biztosító házi karanténból 2927-et rendeltek el az elmúlt 24 órában, ezzel összesen 19 131 főre nőtt a karanténban lévők száma – tette hozzá Kiss Róbert. 

Forrás: hvg.hu/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb