Közélet

SZTE modellváltás: rendkívüli Szenátus ülés jön pénteken

Január 29-én, pénteken 12:00 órakor rendkívüli Szenátus ülést tart a Szegedi Tudományegyetem, a járványhelyzetre való tekintettel online. Az ülésre a szegedi egyetem hallgatóit is várják, akik előzetes regisztrációt követően tudnak csatlakozni az eseményhez.

Az egyetemi Szenátus már január közepén tárgyalt egyszer az SZTE modellváltásáról, azonban nem született döntés az ügyben, akkor azt közölték, hogy a hónap végére újra összehívják a Szenátust, és a téma újra az alapítványi működés lesz.

Rovó László rektor leszögezte, minden külső nyomástól mentesen az egyetemnek kell döntést hoznia az átalakulás kérdésében, amely egyaránt felvet lehetséges előnyöket és veszélyeket is. Az SZTE polgárai olyan felkészült és kiváló szakemberek, hogy ezeket a rizikókat és előnyöket mérlegelni tudják – tette hozzá. Rovó László kifejtette, számos nyitott kérdés van, az intézmény csak akkor dönt az átalakulás mellett, ha garanciákat kap arra, hogy a függetlensége megmarad. Hozzátette: a jelenlegi információi szerint ezeket a garanciákat az egyetem, ha kéri, meg is kapja.

Forrás: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb