Szegedi Arcok

Először adott interjút Joób Márton: “tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző”

“Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző. Nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa vagyok, a másikban pedig zárkában találom magam” – nyilatkozta Joób Márton a szabadulását követő első interjújában, melyet a Blikknek adott. A szegedi ex-olimpikon politikus 184 nap alatt 20 kilót fogyott a börtönben, mint mondta, folyamatosan énekelt Istenhez, és azért küzdött, hogy ne őrüljön meg.

ELISMERTE, HOGY RÉSZBEN FELELŐSSÉGE VAN A TÖRTÉNTEKBEN

Elismerte a nyomozóknak, részben van felelőssége a történtekben, ezzel arányosan egy komoly összeget már be is fizetett a NAV-nak. Viszont olyan dolgokért nem szeretné vállalni a felelősséget, amit nem ő követett el.

20 KILÓT FOGYOTT A BÖRTÖNBEN

184 börtönfalak között töltött nap után szerdán rendőrautó vitte haza a szegedi fegyházból Joób Mártont. A bűnszervezetben elkövetett 250 millió forintos költségvetési csalással gyanúsított háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő 20 kilót fogyott a rácsok mögött. A kapun belépve 11 gyermeke és felesége ugrott a nyakába, hajnalig beszélgettek. Mint mondta, élete legboldogabb pillanatai voltak ezek, de az elveszett időt semmi nem adhatja vissza.

“TISZTESSÉGES, HÍVŐ EMBER VAGYOK, NEM PEDIG BŰNÖZŐ”

“Soha nem felejtem el azt a döbbenetet, amikor a szegedi Csillag börtönben becsukódott mögöttem a zárkaajtó. Az elején mindennap órákon át a betonra görnyedve imádkoztam és énekeltem Istenhez, és azért küzdöttem, hogy ne őrüljek meg. Rám is parancsolt az őr, hogy hagyjam abba, mert a csendes áhítatot jobban viseli. Az is erőt adott, hogy a feleségem és a gyerekek hetente több levelet írtak” – nyilatkozta.

“Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző” – mondta Joób Márton, aki minden nap 10 kilométert futott a sétaudvaron körbe-körbe. Mint mondta, három hónapig egy sötét, alig hét négyzetméteres zárkában volt másodmagával, ahonnan az eget sem láthatta. Megtanult hálás lenni a sétáért, a friss levegőért, a kék ég látványáért. Mint kifejtette, nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa, a másikban pedig már a zárkában találja magát.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tudod elolvasni.

Fottás: Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb