Közélet

Orbán Viktor: megkezdődik a regisztráció alapú oltás

„Jövő hét elejéről megkezdődik a regisztráció alapú oltás” – mondta a Orbán Viktor a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában péntek reggel. Az ország első embere kifejtette, most azokat hívják be, akik korábban regisztráltak. Mint mondta, “ha lesz elég vakcina, akkor ledöfjük a vírust és szabadok leszünk.”

Cikkünk folyamatosan frissül.

INDUL A REGISZTRÁCIÓ ALAPÚ OLTÁS

A hétvégén végeznek az oltásokkal a szociális intézményekben – fejtette ki Orbán Viktor, aki bejelentette: indulhat a regisztráció alapú oltás. Elmondta, hogy most azokat hívják be, akik korábban regisztráltak. Ez egy új szakasz, nagy kérdés, hányan regisztráltatják magukat. Továbbra is arra biztatott mindenkit, hogy oltassa be magát – mondta a kormányfő. Ő a kínai vakcinában bízik, és azt várja meg – tette hozzá. 

Orbán Viktor a kínai vakcinát adatja be magának.

Ezt a vírust a kínaiak ismerik a legrégebb óta, és emiatt ezt a vakcinát választom  – mondta a miniszterelnök. 

A KORMÁNYTAGOK IS VÁRNAK A SORUKRA

Orbán Viktor elmondta, hogy bármennyire is aggódik valaki a saját és a szerettei életéért, meg kell várnia a sorát. A kormány tagjainak is ki kell várnia a sorukat, nagyon rossz lett volna, ha a kormány tagjai oltatják be magukat elsőként. Vannak nálunk nehezebb helyzetben lévő magyar emberek is – tette hozzá. 

SZERBIA AZ ÚJ LABORATÓRIUMUNK?

Orbán Viktor szeretné, ha végre a bőség zavarával küzdenének a vakcinák területén, és Brüsszelből sem érkezik olyan tempóban vakcina, mint amire szükség lenne. Számomra a leginspirálóbb példa Szerbia, akikkel nagyon jó viszonyban vagyunk, és érzelmi tartalma van a kapcsolatoknak. Ott kínai vakcinával is oltanak. 

RADIKÁLISAN MÁS HELYZETBEN TALÁLHATJUK MAGUNKAT HÚSVÉTKOR

Orbán Viktor szerint Szerbia esetében nem automatikus gondolat, hogy a Nyugat jó és a Kelet rossz, ezért is nagyobb a bizalmuk a keleti országok iránt. A szerb emberek gondolkodása más. Orbán Viktor bejelentette, hogy ma vagy holnap szerződni tudnak a kínaiakkal a vakcinára. Ha nem jön kínai vakcina, akkor március elejéig 850 ezer embert tudnak beoltani. ha jön kínai vakcina, akkor ezt meg is lehet kétszerezni. Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor – mondta a kormányfő. 

“NEM TUDNI, MILYEN JÁTSZMÁK ZAJLANAK BRÜSSZELBEN”

Orbán Viktor közölte, hogy minden erővel a vakcina beszerzésére koncentrálnak, és ezt követően lehet a különféle nyitási opciókról beszélni. Brüsszel kapcsán azt mondta, hogy most nem a “gyepálás” ideje van. 

1500 MILLIÁRDOS EGYETEMFEJLESZTÉSI PROGRAM INDUL

Orbán Viktor elmondta, hogy Brüsszellel a legszorosabb mértékben együttműködnek a zöld gazdaság és a digitalizáció területén, még akkor is, ha a migráció területén nem értenek egyet. Kilenc terület között osztottuk szét a rendelkezésre álló forrásokat. A legfontosabb, hogy ennek a gazdasági újraindítási akcióterv legnagyobb nyertese a felsőoktatás lesz.

A KISTELEPÜLÉSEK KISBOLTJAIT SEGÍTIK

Nem állhatunk az egyetlen nyugati lábra – mondta a kormányfő. Hoztunk számos gazdasági döntést, és hoztunk óriásiakat is – mondta Orbán Viktor. Amikor lesz elég vakcina, akkor újra kell indítani a gazdaságot. Eddig 6000 ezer milliárd forintról döntöttünk. Kiemelte, hogy vannak olyan települések, ahol nincsen bolt, és most döntöttek arról, hogy ezen változtatnak. 

Forrás: Kossuth Rádió, Origo, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb