Sport

Elhasalt a Szeged a szentlőrinci havon

A labdarúgó NB II 22. fordulójában a forduló előtt 16. Szentlőrinc az egy ponttal előtte álló, 14. Szeged-Csanádot látta vendégül. Már a találkozó elején egycentis hótakaró borította a pályát, amely alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. Végül az újonc saját pályáján behúzta a meccset, így a végeredmény 2-1 lett a Szentlőrinc javára- írja a Nemzeti Sport.

Kemény csatát hozott a Szentlőrinc és a Szeged találkozója. Habár nem igazán egymással, inkább az téli körülményekkel álltak csatában a játékosok. A már kezdésre is egy-másfél centis hótakaró a labdát fékezte, míg a labdarúgókat felgyorsította. Olykor annyira, hogy még a labdaátvételtől is elcsúsztak.

Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter

Bár a körülmények nem engedték, hogy túl sok futballt lássanak azok, akik még a hóesésben is a kerítésen kívülről lesték a mérkőzést, gólokat bőven láthattak az első félidőben. Először Harsányi kaparta ki a “gesztenyét” Kapronczainak, akinek már csak annyi dolga volt, hogy Takács mellett a szegedi kapuba helyezze a labdát, majd bő negyedórával később a másik oldalon egy szögletet követően Grumics juttatta a labdát a gólvonalon túlra. Ezzel viszont nem volt még vége a játékrésznek, ugyanis Frőhlich egy átlövéssel ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat. A fordulás után becsülettel próbálkoztak tovább a csapatok, és Dobos akár egyenlíthetett is volna, de már nem változott az eredmény, a Szentlőrincé lett a három pont.

Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter

Marián Sluka, a Szentlőrinc vezetőedzője: Erre készültünk a tavaszi kezdésnél. Tudtuk, hogy ilyen pályán fogunk játszani. Fizikálisan már ott tartunk, amilyen formában az ősszel voltunk. Hatalmas gratuláció a csapatnak, mert ez a mai egy nagy csapatsiker volt. Remélem, ez az összetartás megmarad a jövőben is.
Vukmir Dragan, a Szeged vezetőedzője: Kitettük a szívünket a pályára, de az egyenlítő gólt nem tudtuk megszerezni.

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–SZEGED-CSANÁD GA 2–1 (2–1)
Szentlőrinc, 
Szentlőrinci stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Derdák Marcell (Király Zsolt, Vörös Dániel)
Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Dulló, Hesz, Nagy B. – Hleba, Nikics (Ujvárosi, 62.) – Kapronczai, Frőhlich (Cenaj, 62.), Harsányi (Forgács, 79.) – Torvund (Sili, 72.). Vezetőedző: Marián Sluka
Szeged: Takács J. – Ódor, Pejovics, Simon Á., Mohl – Deák, Oláh G. – Dobos (Gréczi, 74.), Germán, Gajdos – Grumics (Varga Sz., 85.). Vezetőedző: Vukmir Dragan
Gólszerző: Kapronczai (9.), Frőhlich (34.), ill. Grumics (28.)

MEGVAN AZ ÉV ELSŐ LEIGAZOLT JÁTÉKOSA IS

Kővári Róberttel erősíti csapatát a Szeged – Csanád Grosics Akadémia. A jobboldalon minden poszton bevethető labdarúgó a Klub 2021-ben elsőként igazolt játékosa.


Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb