Közélet

Napi összefoglaló: jelentősen csökkent az új esetek száma megyénkben, befutott a Moderna új szállítmánya

Szegeden és környékén jelentősen csökkent az új esetek száma, országosan viszont továbbra is ezer felett. Befutott a Moderna új vakcinaszállítmánya és pont ma egy éve annak, hogy megalakult meg az Operatív Törzs. Ma járnak le az autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani. Ezek mellett volt itt még ma szegedi kerékpárút mustra és hozzuk a heti Best of Police rovatunkat is.

KEVESEBB AZ ESETSZÁM SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, ORSZÁGOSAN TOVÁBBRA IS EZER FELETT

1.307 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma országosan és elhunyt 61 beteg – adta hírül a kormányzati koronavírus portál. Az adataik alapján Szegeden és környékén 37 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 

BEFUTOTT A MODERNA ÚJ SZÁLLÍTMÁNYA

Vasárnap befutott a legújabb Moderna-vakcinaszállítmány. 8 ezer adag érkezett, így a jövő héten az 1800 legnagyobb háziorvosi praxis ebből kap 1-1 db ampullát, amely 10-10 regisztrált idős ember oltását teszi lehetővé háziorvosonként. Ezzel folytatódik az oltás Szegeden is.

PONT EG ÉVE ALAKULT MEG AZ OPERATÍV TÖRZS

Már nem is tudjuk, milyen lenne nélküle. Kásler Miklós gondolatait és tanácsait itt olvashatod:

HÉTFŐTŐL MÁR NEM ÉRVÉNYESEK A TAVALYI AUTÓPÁLYA-MATRICÁK

Ahogy az egész országban, úgy Csongrád-Csanád megyében is vasárnapig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani. A járművek a fizetős utakon bárhol, megállítás nélkül is ellenőrizhetők.

SZEGEDI KERÉKPÁRUTAK PART 2

Az Etelka sori Picasso által rajzolt bringaút után most a József Attila sugárút és a Retek utca kereszteződése bővült kerékpárúttal. A kérdés csak az, hogy mire gondolhatott a költő, vagyis a kivitelező, esetleg a tervező, mert kicsit olyan érzésünk van a kereszteződésbe érve, mintha egy tanpályára kerültünk volna.

NEM A TOLVAJOK HETE VOLT EZ SZEGEDEN

Bár ember- és aranycsempészt is fogtak a határon, azért az elmúlt hét alapján egyértelműen azt lehet mondani, hogy nem a tolvajok hete volt ez Szegeden. Tizenötmillás BMW és pitiáner bűnözők is fennakadtak a rendőrség hálóján az elmúlt időszakban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb