Mindenmás

Ma még érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani

Ahogy az egész országban, úgy Csongrád-Csanád megyében is vasárnapig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani. A járművek a fizetős utakon bárhol, megállítás nélkül is ellenőrizhetők – olvasható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) honlapján.

Visszamenőleges jogosultságot az éves matricák nem biztosítanak, a vásárlóknak a díjköteles szakaszra hajtástól számítva 60 percük van arra, hogy megváltsák a jogosultságukat. Fontos továbbá tudni, hogy az M4-es autópálya keleti része, vagyis a 47-es főút és a román határ közötti újonnan átadott csaknem 30 kilométeres szakasz január 1-től vált díjfizetőssé. 

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

BORSOS ÁRAT FIZETÜNK, HA ÉRVÉNYTELEN MATRICÁVAL VEZETÜNK

Vasárnap 2,6 millió éves matrica jár le, és ebből 1,7 milliót a hét elején még nem váltottak újra a közlekedők. A vasárnap ráadásul nem csupán az érvényesség, hanem az útdíjfizetési kedvezmények miatt is fontos határidő. A nagycsaládosoknak ekkorra kell megújítaniuk a bejelentésüket a kedvezményes vásárláshoz. A D1/D2 díjkategóriában az alap pótdíj 15 460 forint, hatvan napon túli fizetés esetén 61 820 forint, a B2 kategóriában 69 540 forint, hatvan napon túli fizetés esetén 278 140 forint. Pótdíjbefizetés helyett 75 napon belül éves országos matricát is lehet vásárolni. A pótdíjmaximalizálás a korábbi háromhoz képest idén már két eset után is elérhető. A NÚSZ Zrt. honlapján a matricákat kényelmi díj nélkül lehet vásárolni, és a bizonylatot, értesítést sem kell megőrizni.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb