Gasztro

Visszaéltek a szegediek által is jól ismert cigányvendéglős, Ásós Géza nevével

Szinte nincs olyan szegedi, aki ne lakomázott volna már egy jót valamelyik fesztiválon Ásós Géza, az ország első cigányvendéglősének lacikonyhályában. Az általa alapított étterem, a Kira Vendéglő nevével éltek vissza, ami miatt most a tulajdonos jogi lépéseket fontolgat – írja a Beol.hu.

De kezdjük az elején: kinek ne lenne ismerős Ásós Géza, és az Ő lacikonyhája Szegeden, hiszen minden évben itt van a SZIN-en, a szegedi ligeti majálisozáson és természetesen minden borfesztiválon. Emellett pedig a fesztiválozók már tiszteletbeli szegedivé avanzsálták a cigányvendéglőst. A jelenlegi történet viszont úgy kezdődött, hogy Ásós Géza egy budapesti újságírótól tudta meg telefonon, hogy felkerült egy olyan Facebook oldalra, ahol elvileg azokat éttermeket gyűjtik össze, amelyek ki akarnak nyitni február elsején. Az étteremvezető megdöbbenve hallotta az információt, hiszen fel sem merült, hogy kinyissanak. Ahogy eddig, ezentúl is zárva fognak tartani, rendelésre, illetve házhoz szállítással dolgoznak. Helyben fogyasztásra semmilyen lehetőség nincs.

Forrás: bekesmatrix.hu

“NEM FÉR BELE, HOGY SZEMBE MENJEK A SZABÁLYOKKAL”

“Tíz-tizenkét év alatt sikerült felépítenem, felépítenünk valamit, eszem ágában sem jutna mindezt egy ilyen butasággal lerombolni” – fogalmazott Ásós Géza, aki hozzátette: “mindig is a cigányság integrációját hirdettem, azt, hogy be kell állnunk a sorba és dolgozni, mint mindenkinek. Ebbe a gondolkodásba nem fér bele, hogy szembe menjek a szabályokkal. A járvány terjedésének megakadályozása számunkra is nagyon fontos, minden előírásnak eleget teszünk ennek érdekében. Eszem ágában nem volt és nem lesz kinyitni, amíg a szabályok ezt nem engedik.”

JELENLEG HÁZHOZ SZÁLLÍTANAK

Ásós Géza arra is felhívta a figyelmet, hogy az év első két hónapjában, januárban és februárban normál időszakban is kevesen járnak étterembe. Pénzügyileg sem igazán érné meg, hogy most a járványhelyzet alatt 4-5 menü vagy egy asztal miatt megnyissanak. “Tavaly márciusban, az első szigorítások utáni másnapon azonnal bezártuk békéscsabai éttermünket, cigány emberként és elsősorban magyar emberként a kezdetektől tiszteletben tartom a játékszabályokat” – hangsúlyozta Ásós Géza. Hozzátette, kínálatukat a házhoz szállításhoz alkalmazkodva alakították ki, amivel párhuzamosan igyekeznek folyamatosan újdonságokat is kitalálni. “Aki most megnézné belülről a vendéglőt, láthatja, hogy az nem is alkalmas vendégfogadásra. Minden helyiséget tudatosan annak rendeltünk alá, hogy a rendeléseket, illetve a házhoz szállításokat teljesíthessük” – fogalmazott.

Forrás: bekesmatrix.hu

Minden esetre Mi azért bízunk benne, hogy Ásós Géza lacikonyhájából már az idei évben újra egy jó ízűt falatozhatunk.

Forrás: beol.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb