Mindenmás

Úszva menekült a Tiszában a szerb migráns-csempész, aki nem tudott úszni

A 2000-es Sidney-i olimpia 100 méteres gyorsúszásán az életéért küzdő Eric Moussambani-t idézte az a szerb embercsempész, akinek a Szegedi Járási Ügyészség ma reggel indítványozta a letartóztatását. A delikvens szombatra virradóra öt illegális bevándorlót hozott egy csónakon Szegedig, visszafelé menet viszont – miután a rendőrség vízi járőreibe botlott – úszva próbált menekülni. A szerb férfi egy valamit felejtett el mindeközben: nem tud úszni…

A sztori, tételesen:

  • A megalapozott gyanú szerint a szerb férfi ismeretlen megbízója utasítására, 150 euró fizetség reményében január 30-án éjfél körül a gumicsónakjába felvett öt migránst, akikkel a Tisza Szegedhez közeli szakaszán Szerbiából Magyarországra hajózott, majd őket az ártérben partra tette.
  • A gyanúsított a fuvart követően csónakjával hazaindult Szerbiába, út közben azonban a Magyar Rendőrség és a Magyar Honvédség közös vízi járőrszolgálata megállította egy röpke ellenőrzésre.
  • Miután a gyanúsított többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni, a vízirendőrök a férfi csónakját a honvédségi hajóhoz próbálták csáklyázni.
  • A delikvens ekkor a vízbe ugorva kezdett menekülni, azonban itt kiderült róla, hogy nagyjából a 2000. évi nyári olimpiai játékok (Sydney) 100 méteres gyorsúszás számában kis híján szörnyethalt Eric Moussambani kvalitásaival rendelkezik, már csak szegény Knézy Jenő kommentárja hiányozhatott a jelenethez. A férfi 15 méter után segítséget kért, az intézkedő rendőrök mentőöv segítségével a hajóba segítették, majd előállították.

Időközben a rendőrök a gyanúsított által az államhatáron illegálisan átsegített öt fő, magát szír állampolgárnak valló személyt is feltartóztatták, akik a Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

Forrás: Szegedi Járási Ügyészség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb