Mindenmás

Napi pakk, kedd: ma előbújnak a vadaspark mackói, napsütés várható Szegeden

Végre visszatér a napsütés Szegedre, de ez pont arra a napra esik, amikor a vadaspark mackói is előbújnak barlangjukból. Reméljük, azért nem lesz még hosszú és zord a tél, ami viszont biztos, hogy m ünnepli születésnapját Shakira, és ezen a napon jelent meg a Duran Duran első kislemeze. Tedd fel főni a teát, és addig is készülj fel a keddre a Szeged365 legfontosabb híreivel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Aida, Karolina, Adna, Apor, Aporka, Bodó, Brúnó, Brútusz, Johanna, Manyi, Maréza, Mari, Mária, Mariella, Marinka, Marion, Marióra, Mariska, Milli, Mimi, Miriam, Mirjam, Opika, Teofánia, Tifani, Virgínia

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 485 éve megalapították Buenos Aires városát Argentínában.
  • 173 éve a Guadalupe Hidalgó-i békeszerződés lezárta az 1846-ban kirobbant mexikói-amerikai háborút. Az Amerikai Egyesült Államok és Mexikó között köttetett meg a szerződés. A Mexikó és Texas közötti határ körüli vita vezetett 1846.05.13-án a háborúhoz, amelynek eredményeként a két állam közötti végleges határ a Rio Grande lett. Mexikó a folyótól északra fekvő valamennyi területi igényéről kénytelen volt lemondani, a mexikói állam közel felét kitevő terület -Kalifornia, Új-Mexikó és Texas (közel 1,2 millió négyzetmérföld) -, valamint a mai Arizona, Nevada, Utah és Kalifornia teljes, továbbá Colorado és Wyoming állam területe az Egyesült Államokhoz került. 
  • 164 éve megszületett Hollósy Simon festőművész, a nagybányai művésztelep vezető mestere, a Tengerihántás alkotója.
  • 139 éve látta meg a napvilágot James Joyce ír költő, író, akinek leghíresebb műve az Ulysses.
  • 126 éve született George Stanley Halas a Chicago Bears amerikai-foci csapat alapító tulajdonosa.
  • 74 éve jött világra Farrah Fawcett színésznő, a Charlie angyalai, az Ágyugolyó futam és a Dr. T és a nők szereplője.
  • 44. születésnapját ünnepli Shakira énekesnő, dalszerző, zenész. Eredeti nevén: Shakira Isabel Mebarak Ripoll.
  • 40 éve megjelent a Duran Duran együttes első kislemeze, a Planet Earth. A karrier kezdetét jelentő single a 12. helyezést érte el az angol slágerlistán február 21-én.

MA VISSZATÉR A NAPSÜTÉS SZEGEDRE

Közeleg az enyhe időjárás, de kedden még hűvösen indul majd a nap Szegeden, így a kesztyűt még nem kell elsüllyeszteni a fiókba. Napközben már több napsütésre lesz kilátás, és nagyon úgy tűnik, pár napig elkerül majd bennünket a csapadék.

Kedden pára- és ködfoltokkal indul majd a nap Szegeden, majd délelőttől már okkal számíthatunk majd hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Csapadék nem várható térségünkben, de a légmozgás átmenetileg feltámadhat. Hajnalban a legtöbb helyen, így Szegeden is még éppen fagyni fog, délután pedig 5-7 fokra van kilátás. Front nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél hidegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. 

MA ELŐBÚJNAK A VADASPARK MACKÓI

Megvan még az “Idétlen időkig” című vígjáték-klasszikus világhírű mormotája, Punxsutawney Phil? Hasonló lesz a helyzet kedden a Szegedi Vadaspark medvéivel, Ursulával és Micivel: előcsalogatják őket barlangjukból, ha meglátják az árnyékukat, még hosszú, zord tél vár ránk. Az idei év eddigi legcukibb programjára készül a vadaspark – természetesen online…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb