Közélet

High Life, szegedi módra: Porsche Cayenne és vitorláshajó az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozataiban

Szeretnéd tudni, kinek van a legvagányabb Porsche-ja (egyben Harley Davidson-ja) a szegedi önkormányzati képviselők közül? Ha a válasz igen, a legjobb helyen jársz: érkezik a szegedi zsebben turkálósdi, mindez természetesen legálisan, hiszen a honatyákat követően az önkormányzati képviselők is nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozataikat.

A dologban egyébként nincs semmi ördögtől való, a szabályok szerint február 1-ig az országgyűlési és az önkormányzati képviselőknek is nyilvánosságra kell hozni a fent említett dokumentumokat. A nyilatkozatok ezúttal is a politikusok saját bevallásán alapulnak, így néha szokatlanul (és viccesen) puritán képet festenek le – erre az alábbi összeállításunkban is volt példa:

BOTKA LÁSZLÓ JÖVEDELEMNYILATKOZATÁT ELVITTE A CICA

Úgy korrekt, ha a szegedi listát a város első emberével kezdjük. Botka László a baktói háza, mátrai nyaralója és fővárosi lakása mellé egy negyediket is vett, az új ingatlan Szegeden van és 69+50 négyzetméter alapterületű. A vagyonnyilatkozat további részéből egy legalább olyan puritán polgármester képe rajzolódik ki, mint amilyen puritán miniszterelnök Orbán Viktor a hétfőn közzétett kormányfői nyilatkozat alapján. Papíron nincs autója, az ingóságok között egy, a feleségétől kapott karórát tüntetett fel (melynek a márkáján most csak azért sem fogunk poénkodni, nem vagyunk mi olyanok), a banknak 63 millió forinttal tartozik. A polgármester jövedelemnyilatkozata nincs kitöltve, így a pontos fizetése sincs feltüntetve.

BARTÓK CSABA KÖSZÖNI, JÓL VAN

Maradva a protokollnál, a szegedi baloldal első embere után következzen a Fidesz-elnök Bartók Csaba. Az egykori MOL-Pick Szeged klasszisnál nincs változás ingatlan és ingóság-ügyben, megvan a 174 négyzetméteres háza, továbbá egy Kia Cee’d márkájú négykerekűt és egy Piaggo robogót birtokol. Van tízmillió forintja készpénzben, nomeg a polgármesterrel ellentétben egy kitöltött jövedelemnyilatkozata, amely szerint a Tisza Volán SC utánpótlás igazgatójaként 500.000, a Miniszterelnökség kommunikációs munkatársaként további 450.000 Ft bruttó bért kap havonta.

BINSZKY JÓZSEF NEM VICCEL, HA VERDÁRÓL VAN SZÓ

Ha Xzibit a szegedi városházán forgatná az MTV Pimp my Ride következő epizódját, tuti, hogy a DK szegedi elnökét kérné fel műsorvezetőtársnak, Binszky József nem viccel, ha verdákról van szó. A szegedi politikus egy 2018-as Porsche Cayenne-t lízingel, valamint megvan a Harley Davidson-ja is.

Az ügyvédként is dolgozó politikus havi jövedelme bruttó 770 ezer forint, továbbá 2 millió 93 ezer forint jövedelmet kap szolgálati járandóság címen a nyugdíjfolyósító igazgatóságtól.

MEGVAN TÁPAI PÉTER VITORLÁSHAJÓJA

Míg a DK-s Binszky József szárazföldi közlekedésben dominál, Tápai Péter a vizeket uralja: a 2019-es Audi A4-ese mellett a Jeanneau Sun Odyssey típusú vitorlás hajója is megvan, gyakorlatilag nincs változás a vagyonnyilatkozatában. A Fidesz szegedi alelnöke és frakcióvezetője önkormányzati képviselőként bruttó 398.880, az IKV Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként 52.150, az általa 74 százalékban birtokolt Silko Hygiene Kft-től pedig tanácsadóként további 300.000 forintot kap.

JOÓB MÁRTON TOVÁBBRA IS KÉPVISELŐ, LE IS ADTA A VAGYONNYILATKOZATÁT

A szegedi képviselők közül az utóbbi hónapokban a legnagyobb médiaérdeklődés által övezett Joób Márton vagyonában nem volt komolyabb változás, a nyilatkozata alapján két szegedi ingatlant birtokol, egy 276 és egy 107 négyzetméteres lakóházat. Takarékbetétben közel tízmilliós megtakarítása van, pénzintézeteknek összesen több, mint húszmillió forinttal tartozik, viszont van egy egészen komoly pénzkövetelése is, egészen konkrétan 43.803.484 forint értékben.

A többi szegedi képviselő vagyonnyilatkozatát IDE kattintva találod meg, ha van pár perced, szemezgess, itt-ott hihetetlen puritanizmus, másutt pedig a nagy betűs magasélet kacsint rád.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb