Közélet

Operatív törzs: ma érkezik az orosz vakcina, csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása

Ma érkezik 20 ezer ember beoltására elegendő orosz vakcina, csütörtökön pedig indul a regisztrált legidősebbek oltása, közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos, és György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az Operatív törzs mai online tájékoztatóján.

CSÜTÖRTÖKÖN INDUL A REGISZTRÁLT LEGIDŐSEBBEK OLTÁSA A HÁZIORVOSOKNÁL ÉS A KÓRHÁZI OLTÓPONTOKON

Csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon – közölte György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője.

Elmondta, hogy az első két legveszélyeztetettebb csoport – az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonokban, szociális intézményekben dolgozók és élők – beoltását lezárták. Az egészségügyi dolgozók elsöprő többségét, 93 százalékát beoltották, az idősotthonokban több mint 82 ezer dolgozó és gondozott kapta meg a koronavírus elleni vakcinát.

Kihangsúlyozta, hogy azok is megkaphatják a vakcinát, akik ebben a két csoportban nem kérték és később jelzik az igényüket. A héten kezdődő új oltási szakasszal összefüggésben György István hangsúlyozta: az érintetteket már vélhetően értesítette is a háziorvosuk, de kedden vagy szerdán keresni fogja őket.

20 EZER EMBER BEOLTÁSÁT LEHETŐVÉ TEVŐ 40 EZER AMPULLA OROSZ VAKCINA ÉRKEZIK MA AZ ORSZÁGBA

20 ezer ember beoltását lehetővé tevő 40 ezer ampulla orosz oltóanyag érkezik ma az országba, számolt be róla Müller Cecília, majd hozzátette, a nyugati vakcinákon kívül az orosz vakcinából összesen 1 millió, a kínai vakcinából pedig 2,5 millió ember oltására elegendő adag fog érkezni. Magyarországon jelenleg ötféle vakcinával lehet oltani, és összesen 19,7 millió adag oltást kötöttek le. Az országos tisztifőorvos arról is beszámolt, hogy hamarosan újabb adag Moderna szállítmány is jönni fog.

ÜZLETEKBEN, VENDÉGLÁTÓ – ÉS SZÁLLÁSHELYEKEN NEM VOLT SZÜKSÉG RENDŐRI INTÉZKEDÉSEKRE HÉTFŐN

Az üzletekre, a vendéglátóhelyekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások megszegése miatt hétfőn nem kellett intézkedni a rendőröknek – közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az alezredes elmondta, hogy a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 213-szor intézkedtek a rendőrök. Közterületen 198-an, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein négyen, egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyeken pedig tizenegyen szegték meg hétfőn a maszkviselési szabályokat – ismertette, majd hozzátette, hogy a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet tavaly szeptember 21-ei hatályba lépése óta 22 763-szor intézkedtek maszkviselési szabályok megsértése miatt.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb