Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: reggel esni, délután sütni fog, ismét karanténmentesen járható a magyar-szerb határ

Felemás lesz a csütörtök időjárás szempontjából: míg a reggel még párásan, csapadékosan indul, kora délután már a Nap is kisüt, és kellemes tavaszias idő lesz Szegeden. Ismét karantén nélkül járható a magyar-szerb határ, és ezen a napon született Grosics Gyula. Kend meg a pirítóst, és kezdd a napot a Szeged365 legfrissebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Csenge, Ráhel, Anderz, Andos, András, André, Andrea, Androméda, Bereniké, Csengele, Gabriella, Gilbert, Holló, Janka, Johanna, Kada, Ormos, Rabán, Ráchel, Rákhel, Rákis, Róbert, Robertó, Robin, Robinzon, Ronalda, Ronett, Ronetta, Veron, Verona, Veronika, Veronka, Funda – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 448 éve született Káldi György jezsuita bibliafordító, az első teljes, magyar nyelvű római katolikus fordítás készítője.
  • 119 éve jött világra Charles Lindbergh amerikai pilóta, aki elsőként repülte át az Atlanti-óceánt. 1927. május 20-21-én “Spirit of St.Louis” (St. Louis szelleme) nevű gépével 33 és fél óra alatt – leszállás nélkül a világon először – repült át New Yorkból Párizsba.
  • 109 éve látta meg a napvilágot Macskássy Gyula, Balázs Béla-díjas, érdemes művész rajzfilmrendező, a magyar rajzfilm “atyja”.
  • 95 éve megszületett Grosics Gyula, labdarúgó, edző, „a fekete párduc”, a legendás Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója.
  • Ma lenne 74 éves Máté Péter énekes, zeneszerző, az Elmegyek, a Hull az elsárgult levél és az Azért vannak a jó barátok… énekese. A huszadik század egyik legkiemelkedőbb magyar zenei tehetsége volt. Feleségével Dékány Saroltával, valamint az Expressz együttessel is dolgozott együtt. Életében mindössze 4 lemeze jelent meg, halála óta több mint 20. Elmegyek című dala Nicolas címmel, Sylvie Vartan előadásában világsláger lett. 37 évesen, szívroham következtében hunyt el.
  • 74. születésnapját ünnepli Alice Cooper (eredeti nevén Vincent Damon Furnier) amerikai rockénekes.
  • 17 éve megkezdte működését a Facebook, az amerikai alapítású közösségi hálózat.

A DÉLELŐTT ESŐS, A DÉLUTÁN VISZONT NAPOS LESZ

Tudod, milyen az igazi melegfront? Nagyjából pont olyan, mint amilyen a csütörtöki időjárás lesz Szegeden: délelőtt még párás, esős, délután viszont enyhe és napos idő várható térségünkben. Szóval az esernyő mellé csomagold el a napszemüveget is!

ISMÉT KARANTÉN NÉLKÜL JÁRHATÓ A MAGYAR-SZERB HATÁR

Éjféltől lépett életbe az új szabályozás, így ismét karanténkötelezettség nélkül lehet átlépni a magyar-szerb határszakaszt. A részletekről itt írtunk.

MA IS ÉTELT OSZT A ROTARY

A szervezet már közel 10 éve főz minden év elején a rászorulóknak a Ferences rend Szent Ferenc konyháján, a Mátyás téren 3 napon keresztül. Az elkészült ételeket a szegénykonyhán szokták kiosztani, felszolgálni a regisztráltaknak. Ebben az évben a Covid – intézkedések miatt nincs lehetőség a konyhán való ételosztásra, így szerda után csütörtökön és pénteken is 17 órától osztják majd az elkészült ételeket a Klauzál téren.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb