Kikapcs

Jótékonysági ételosztást tart három napon át a szegedi Rotary Club

Ma délután 17 órakor kezdetét vette a Klauzál téren a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub Szeged hagyományos év eleji jótékonysági ételosztása, mely keretében a szervezők három napon át, 17 órai kezdettel a maihoz hasonlóan a Klauzál téren várják a rászorulókat.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

A szervezet már közel 10 éve főz minden év elején a rászorulóknak a Ferences rend Szent Ferenc konyháján, a Mátyás téren 3 napon keresztül. Az elkészült ételeket a szegénykonyhán szokták kiosztani, felszolgálni a regisztráltaknak. Ebben az évben a Covid – intézkedések miatt nincs lehetőség a konyhán való ételosztásra, így szerdán, csütörtökön és pénteken az elkészült ételeket a Klauzál téren osztják ki minden nap 17 órai kezdettel.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Az ételjegyeket a SZKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetésével együttműködve kapják meg a rászorultak. A szervezet közleménye szerint a Klauzál téren 150 adag ételt osztanak ki. 50 adag ételt pedig az SZTE klinikai központ, a mentőszolgálat, a rendőrkapitányság és a tűzoltóság munkatársainak juttatnak el a szervezők.

Forrás: RC Szeged Szent-Györgyi Albert

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb