Sport

Férfi kézilabda BL: „a Szeged bejuthat a kölni négyes döntőbe”

A bokaműtétje után visszatérő Luka Stepancic hisz abban, hogy a nehézségek ellenére a Mol-Pick Szeged bejuthat a négyes döntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ehhez viszont először a PSG-t kell legyőznie – írja a Nemzeti Sport.

Továbbra is nagy a „katyvasz” a Bajnokok Ligája A-csoportjában, miután a tabellán harmadik fehér­orosz Meskov Breszt már tíz mérkőzésnél jár, miközben az idény első felében folyamatosan koronavírusos megbetegedésekkel küszködő északmacedón Vardar, a francia PSG és a Szeged által alkotott trió csak hatnál. A német Flensburg, továbbá a lengyel Kielce valószínűleg automatikusan a legjobb nyolc közé jut, hacsak a párizsiak meg nem táltosodnak a hátralevő nyolc meccsen, amihez először a magyar együttest kellene legyőzniük.

Forrás: nemzetisport.hu

2024-IG MARAD A MOL-PICK SZEGEDNÉL STEPANCIC

A szegediek emlékeiben azonban tisztán él a tavalyi bravúros diadal, amikor a tízgólos Joan Canellas vezetésével mínusz hatról álltak fel, s 32–29-re nyertek hazai pályán a francia sztárcsapat ellen. A sikerben nem volt része a csongrádiak horvát válogatott jobbátlövőjének, Luka Stepancicnak, aki a találkozó előtti utolsó edzésen megsérült. Azóta eltelt egy év, a világbajnoki bronzérmes, Eb-ezüstérmes játékos volt klubja ellen játszhat újra a BL-ben.

„Hosszú időt kellett kihagynom a bokaműtétem miatt, ezért biztosan beletelik néhány meccsbe, amíg formába lendülök” – mondta a Nemzeti Sportnak a 30 esztendős Stepancic, akivel sérülése ellenére 2024-ig hosszabbított a Mol-Pick Szeged.

Forrás: origo.hu

A SZEGED BEJUTHAT A KÖLNI NÉGYES DÖNTŐBE

“A testemnek először hozzá kell szoknia a sorozatterheléshez. A PSG ellen mindig különleges játszani, három idényt húztam le a franciáknál, a mai napig sok barátom van ott. Hogy milyen összecsapásra számítok? Az egyiptomi világbajnokságról visszatérők biztosan fáradtak lesznek, ezzel nem tudunk mit kezdeni, az európai és a nemzetközi szövetség sohasem nézte a játékosok érdekeit. Csak akkor van keresnivalónk a PSG-vel szemben, ha nem egyénieskedünk, hanem egymásért küzdünk, miközben nem ismerünk elveszett labdát. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy a Szeged bejuthat a kölni négyes döntőbe. Lehet, a mostani út rögösebb, de azért dolgozunk, hogy ott legyünk a final fourban.”

Forrás: m4sport.hu

A HIBÁKRA FIGYELNI KELL

„A párizsiak remek lövőkkel, veszélyes szélsőkkel és erős beállókkal állnak fel – szinte minden posztra jut egy világklasszis. A hét a hat elleni játékuk semlegesítése fontos lesz, de nem verhetetlenek, ezt már bizonyítottuk többször. Ha jól működik a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is rendben lesz, akkor tudunk könnyű, gyors gólokat szerezni. A hibákra figyelni kell, mert ezeket ellenfelünk könyörtelenül megbünteti” – mondta Juan Carlos Pastor,  a Szeged edzője.

A csapat szombat este 20:00-kor fogadja a francia Paris Saint-Germain Handball együttesét az újszegedi sportcsarnokban:

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb