- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Megérkezett az első szállítmány az oxfordi AstraZeneca-vakcinából

- Hirdetés -

Megérkezett az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya Magyarországra – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában, így várhatóan Szegeden is oltanak majd az új vakcinával.

Az első szállítmány – amely közúton érkezett a Hungaropharmához szombat reggel – több mint 20 ezer ember oltására lesz elegendő. A terv szerint ezt a vakcinát a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek kapják majd. Az oltóanyagot a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet előbb engedélyezte, mint az Európai Gyógyszerügynökség. Ezzel az oltási munkacsoport már három vakcinával számol.

Forrás: lexpress.fr

KÖNNYEBB TÁROLÁS, VISZONT EBBŐL IS 2 ADAGRA VAN SZÜKSÉG

A vakcina előnye, hogy viszonylag könnyen tárolható és szállítható, könnyebben mint az eddig használt vakcinák. E szerint normál hűtött körülmények, 2 és 8 fok között lehet tárolni, szállítani. Ebből az oltóanyagból is két adagra van szükség, a másodikat az első oltás után 4-12 héttel lehet beadni. Magyarország 6 540 000 adagot kötött le ebből a vakcinából, ez 3 270 000 ember oltására elég – ismertették továbbá a műsorban.

A LEGIDŐSEBB HONFITÁRSAINK OLTÁSA ZAJLIK JELENLEG SZEGEDEN

A napokban átvették az oltóanyagokat azok a Csongrád-Csanád megyei háziorvosok, akik az elkövetkező napokban azon legidősebb honfitársainkat oltják, akik már regisztrálták magukat a védőoltásra.

Forrás: MTI

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb