Szegedi Arcok

Tamási Zsombor, a GÜTTLER Kft. ügyvezetője kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat

Tamási Zsombornak, a GÜTTLER Kft. ügyvezetőjének ítélte oda a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat az elismerést alapító Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége. A díjat rendszerint a gazdasági önkormányzat februári Üzleti Estjén adák át, ami azonban idén elmarad a járványhelyzet miatt, így az elismerésként járó Hermész bronz kisplasztikát egy későbbi ünnepélyes eseményen veheti át majd a díjazott.

A DÍJAZOTT: TAMÁSI ZSOMBOR

Az idei díjazott, Tamási Zsombor a mezőgazdasági gépek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó hódmezővásárhelyi GÜTTLER Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője. 1997 óta dolgozik a vállalkozásnál, melyet 2007 óta irányít, koordinálásával 2014 végén új, immáron saját telephelyre költözött a cég.

Nevéhez fűződik többek között a LEAN vállalatszervezési rendszer bevezetése, mely a cég hatékonyságát és sikeres működését támogatja és jelentősen segíti. Az általa meghatározott cél a vállalkozás folyamatos fejlesztése, jövedelmezőségének megőrzése, melyet a pandémia időszaka alatt is létszámleépítés nélkül sikerült megvalósítania. Hódmezővásárhelyen, annak vonzáskörzetében, de a megyében és a régióban, az export révén külföldön is ismert az általa vezetett vállalkozás.

NACSA RICHÁRD SZEGEDI SZOBRÁSZ KÉSZÍTETTE A DÍJAT

A díjként járó bronz kisplasztika Hermészt, az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét ábrázolja. A szárnyas sapkája és saruja segítségével repülni tudó isten gyorsaságáról, fürgeségéről és furfangos ravaszságáról volt híres. Nacsa Richárd szegedi szobrász a figura megformázásakor ezeket a tulajdonságokat szerette volna minél érzékletesebben ábrázolni modern, letisztult stílusban.

Forrás és fotók: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb